Proslava Duhova u Mušaluku

Objavljeno   

Proslava Duhova u Mušaluku

U nedjelju 24. svibnja 2015. godine svečano je proslavljen blagdan Duhova u Mušaluku. Svetu misu u 11 sati predvodio je mons. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa koncila u suslavlju s domaćim župnikom vlč. Lukom Blaževićem.

Blagdan Duhova ili Pedesetnica uvijek se slavi 50 dana nakon Uskrsa i tako završava Vazmeno vrijeme. Slavi se i kao blagdan "rođenja Crkve" budući da Djela Apostolska donose da su apostoli puni Duha Svetoga govorili tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se "dalo krstiti te su primili Duha Svetoga".

Danas je ujedno bila prilika da se molimo Duhu Svetome. On nam daje svoje darove, ali mi ih puno puta ne koristimo. Isus je obećao da će poslati Duha Svetoga ili "Parakleta" koji će voditi Crkvu na njezinom putu. Tako je odmah na početku pomogao apostolima da mogu naviještati Radosnu vijest bilo gdje se nalazili, da ih svatko razumije.

U našim obiteljima nije uvijek bajno i idealno. Dolazi do nekih trzavica, prepirki... Ali uglavnom bez razloga. Molimo zato Duha Svetoga da nas osnaži u ljubavi jedni prema drugima. Sve počinje od ljubavi. Ako svjedočimo Ljubav, sigurno će nam biti bolje. Kao prvo u obitelji, a onda i u društvu, jer je obitelj glavna okosnica društva.

Pjevanje na današnjoj svetoj misi predvodila je Marina Marković na klaviru uz pjevanje župnog zbora. Prvo čitanje i psalam na svetoj misi pročitala je Lidija Njari, Drugo čitanje Andrijana Pisasevoli Klarić, a vjeroučitelj Tomislav Klarić Posljednicu. Molitvu vjernika pročitala je Vesna Nikšić.

Nakon završnog blagoslova i pjesme vjernici su se zadržali u razgovoru ispred crkve u Mušaluku. Današnji dan im je prilika da se nađu sa svih krajeva kako bi se podružili i vidjeli svoje najmilije.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se