Proslava petnaeste godine osnutka Gospićko-senjske biskupije

Objavljeno   

Proslava petnaeste godine osnutka Gospićko-senjske biskupije

U ponedjeljak 25. svibnja 2015. godine u Gospićkoj katedrali proslavljena je petnaesta godina osnutka Gospićko-senjske biskupije.

Svečanu svetu misu predvodio je Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović u koncelebraciji sa svim svećenicima iz biskupije. Na taj način svi su se zahvalili na daru Biskupije koja je bila potrebna na ovom području.

Svečana procesija krenula je od župnog dvora prema katedrali uz zvuke zvona. Lijepo je bilo vidjeti zajedništvo svih svećenika i njihovog pastira.

Na početku svete mise generalni vikar biskupije vlč. Tomislav Šporčić pročitao je bulu kojom je proglašena Gospićko-senjska biskupija 25. svibnja 2000. godine od tadašnjeg pape, a današnjeg sveca Crkve Ivana Pavla II.

Biskup mons. Mile Bogović je u svojoj propovijedi usporedio blagdan Marije Majke Crkve sa rađanjem nove biskupije. Svako rađanje je teško i krenuti ispočetka još teže. Uz zalaganje svih tijela u biskupiji kroz ovo vremensko razdoblje puno se napravilo.

Isus se rodio radi nas i moramo ga slijediti. Njegova muka na križu neka nam bude putokaz u našim životima da danas i sutra još više radimo na pastoralnom planu u ovoj našoj mladoj Gospićko-senjskoj biskupiji.

Na kraju svete mise dekani Biskupije prinijeli su na oltar župne listove iz svojih dekanata. Naš župni list Providnost koji izlazi tri puta godišnje i gospićki list Navještenje na oltar je prinio gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar.


 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se