Kolpinška obitelj dr. Frana Biničkog organizirala je druženje za ovogodišnje krizmanike u Mušaluku

Objavljeno   

Kolpinška obitelj dr. Frana Biničkog organizirala je druženje za ovogodišnje krizmanike u Mušaluku

U subotu 31. svibnja 2015. godine pokraj crkve Duha Svetoga u Mušaluku Kolpinška obitelj dr. Frana Biničkog iz Ličkog Osika organizirala je druženje za djecu ovogodišnjih krizmanika. Susret je započeo u 10 sati okupljanjem oko crkve Duha Svetoga.

Na taj način zahvalilo se dragom Bogu na daru Duha Svetoga kojeg su primili 1. svibnja ove godine. Svatko od njih simbolično je pridonio organiziranju druženja malim novčanim prilogom od 25 kuna kako bi se kupili sokovi i ostale potrepštine. Župa sv. Josipa donirala je 20 kilograma mesa i ostale stvari koje su bile potrebne.

Susret je započeo molitvom u crkvi i kasnije se nastavio druženjem uz roštilj i tradicionalne ličke igre u prirodi.

U pripremi mesa sudjelovao je tajnik Kolpinške obitelji Robert Nikšić, predsjednik obitelji Tomislav Klarić kao i ostali podupirajući članovi Kolpinške obitelji: Marijan Lisac i Mate Fajdić.

Župnik Luka Blažević je kao duhovni vođa svojim prisustvom također obogatio druženje Kolpinške obitelji .

Iza popodneva su se druženju pridružili i učenici 4. razreda s učiteljem Stipom Lulićem i njihovim roditeljima. Oni su prije toga posjetili rodnu kuću Ante Starčevića te su uz molitvu i igru proveli dan sa starijim učenicima i krizmanicima.

Susret i druženje završilo je u 17 sati. Budući da je druženje bilo ugodno i veselo za sve koji su sudjelovali, organizirat će se slično druženje u bližoj budućnosti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se