Slavlje Pričesti u našoj župi

Objavljeno   

Slavlje Pričesti u našoj župi

U nedjelju 31. svibnja 2015. godine na nedjelju Presvetog Trojstva 25 djece primilo je Isusa u maloj bijeloj hostiji po prvi puta. Svetu misu je predvodio župnik Luka Blažević.

Lijepo je bilo vidjeti mališane u bijelini kako stoje u prvim klupama i čekaju da prime Isusa što su se dvije godine pripremali s vjeroučiteljicom Ivančicom Krpan. Tema Svete Pričesti bila je: "Isus - ribar ljudi".

Svi mi želimo znati o nekim poznatim osobama. Želimo znati što jedu, što rade preko dana, kada se ustaju, kada idu spavati... Ono što mi vjerujemo i znamo  je vjera u Isusa i u Presveto Trojstvo.

Isus je učinio iz jednostavnih ribara velike propovjednike koji su proširili kršćansku vjeru. Svatko od nas ima priliku slijediti ga, pa tako i najmanji koji su gorljivo čekali ovaj dan.

Pjevanje je na svetoj misi sviranjem animirala Marina Marković na orguljam i Školski tamburaški orkestar pod vodstvom Đania Findrika.

Nakon svete mise, tj. nakon Euharistijskog stola djeca sa svojim roditeljima krenula su za obiteljski stol u dvoranu Pastoralnog centra. Tamo su njihovi roditelji pripremili mali domjenak uz kolače, sokove...

Svojom pjesmom uz tamburice domjenak je uzveličao Tamburaški sastav iz OŠ dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se