Peminuo vlč. Nikola Komušanac

Objavljeno   

Peminuo vlč. Nikola Komušanac

U nedjelju 31. svibnja preminuo je vlč. Nikola Komušanac, dugogodišnji župnik i upravitelj svetišta Gospe od Krasna na Krasnu. Pogreb vlč. Komušanca će biti u utorak 2. lipnja u 15 sati na Krasnu, a misa zadušnica je u župnoj crkvi sv. Ante u Krasnom.

Vlč. Nikola rođen je 26. veljače 1956. a za svećenika je zaređen 29. lipnja 1988. Najveći dio svog svećeničkog vijeka je proveo u župi. sv. Antuna Padovanskog u Krasnom Polju u srcu sjevernog Velebita u kome se nalazi i glavno marijansko svetište Gospićko-senjske biskupije. Upravo je stalno ulaganje u infrastrukturu tog svetišta kao i pratećih objekata bio jedan od glavnih vodilja njegovog predanog rada. Također je stvorio poznati brand pića s aromama biljaka s Velebita. Bio je i župnik župe Kuterevo. Zbog zloćudne bolesti bio je umirovljen pred tri godine, no premda narušena zdravlja do zadnjih trenutaka je pomagao sadašnjim svećenicima u Krasnom i uspješno se borio s bolešću.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se