Pokopan vlč. Nikola Komušanac

Pokopan vlč. Nikola Komušanac

U utorak 2. lipnja 2015. godine se u malo velebitsko selo - Krasno Polje - slilo mnoštvo naroda iz šire okolice. Smrt dugogodišnjeg i legendarnog krasnarskog župnika Nikole Komušanca dovela je mlado i staro u ovo pitomo mjesto da se zahvale i iskažu počast svećeniku koji je ostavio iza sebe duboki trag.

 U 15 sati mala župna crkva sv. Ante nije mogla primiti sve koji su došli na pogreb. Uz biskupa domaćina mons. Milu Bogovića misi zadušnici i svetim obredima pridružio se i riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić koji je rođen u ovoj župi.

Biskup Bogović progovorio je o pokojniku kao osebujnom svećeniku. Započeo je svoj duhovni put kod kapucina a onda došao u riječku bogosloviju. Zaređen je 1988. a u Krasno dolazi 1989. i ostaje do smrti. Uz svoj duhovni i pastoralni rad vlč. Nikola je imao osjećaja i za konkretni proizvodni rad. On je upravo po proizvodnji pića i sireva ušao u poslovni svijet. Prema onoj reguli prvih redovnika "Moli i radi" on je uspio spojiti rad i molitvu. 

Dočekivao je tolike grupe hodočasnika, ispovjedao...Nadbiskup Devčić također se osvrnuo na neke momente iz života ovog vrijednog svećenika. Kao student na biskupijskom dobru u Lovranu radio je svaki fizički posao. Predstavnik župljana jedva je susprezao suze zahvaljujući vlč. Nikoli za tolika dobra što je učinio za ovu župu i svetište.

Mons. Šporčić također je o pokojnom Nikoli izrekao lijepu riječ. Nakon mise krenula je pogrebna povorka prema mjesom groblju. Oko 60 svećenika, 20-ak časnih sestara i mnoštvo ljudi u tišini je pratilo župnika Nikolu do groba. Nakon obrednih molitava svećenici su s narodom zapjevali "Kraljice neba raduj se, aleluja!" Rodbina je počastila svećenike i časne sestre zakuskom u hotelu kod svetišta Majke Božje.

Tekst i slike preuzeti sa www. slunj-crkva.hr

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se