Susret s papom Franjom u Sarajevu

Objavljeno   

Susret s papom Franjom u Sarajevu

U noći s petka na subotu, 6. lipnja, grupa hodočasnika iz župe sv. Josipa Lički Osik predvođena župnikom Lukom Blaževićem krenula je na hodočašće ili susret s papom Franjom u Sarajevo.

Uz vlč. Luku Blaževića svoje vjernike predvodili su mons. Mile Čančar i vlč. Marinko Miličević.

Na stadion Koševo gdje je bilo glavno misno slavlje stiglo se u 7 sati ujutro. Uz pretprogram do misnog slavlja 65 000 vjernika iz BiH, Hrvatske i ostalih katoličkih misija strpljivo je čekalo da papa Franjo stigne na stadion.

Geslo susreta bilo je: "Mir vama!" S tim geslom papa Franjo je donio poruku mira kako bi svi ljudi bilo koje konfesije živjeli u zajedništvu i ljubavi.

Nakon misnog slavlja, hodočasnici iz Ličkog Osika, Gospića i Perušića uputili su se na Pale u hotel Damis. Tamo se noćilo. U večernjim satima subote posjetila se poznata sarajevska Baščaršija gdje je svatko mogao pojesti porciju čevapa.

U nedjelju u Marijin dvoru u crkvi sv. Josipa svetu misu predvodio je gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar. Prigodnu propovijed rekao je vlč. Marinko Miličević. Nakon euharistijskog slavlja svatko je imao vremena okrijepiti se dok se u 14 sati krenulo prema našim domovima.

Vidjevši i slušajući papu Franju u subotu vjerujem da je svatko u sebi osjetio i stekao novo duhovno bogatstvo koje će dati snage svakome u svakodnevnom životu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se