Biskupijski susret ministranata u Senju

Objavljeno   

Biskupijski susret ministranata u Senju

U četvrtak 18. lipnja 2015. godine četrnaestero ministranata iz naše župe krenulo je u Senj na Biskupijski susret ministranata zajedno s župnikom Lukom Blaževićem i vjeroučiteljem Tomislavom Klarićem.

Po dolasku u senjsku katedralu program je započeo u 10 sati. Pokorničko bogoslužje predvodio je kapelan iz Ogulina vlč. Dino Rupčić nakon kojeg je svatko imao priliku izmiriti se s Bogom.

Nakon ispovijedi biskup Mile Bogović svim ministrantima, a okupilo ih se oko 300 progovorio je o povijesti senjske katedrale i o povijesti grada Senja.

Uslijedila je svečana procesija gdje su svi ministranti bili obučeni u svoje ministrantske haljine i tako su ušli u senjsku katedralu zajedno sa svojim župnicima. Svečanu svetu misu predvodio je gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović.

Nakon svete mise za ministrante su bili pripremljeni sendviči i sokovi ispred katedrale koje su dijelili mladi senjske župe.

U 13 sati započeo je za ministrante najvažniji dio dana. Dio njih krenuo je na igralište igrati nogomet, a dio je ostao u katedrali i oni su imali kviz.

Po povratku kući svaki ministrant je rekao da je bilo baš lijepo, s time da bi trebalo biti malo više igara. Vjerujući u Božju providnost, nadamo se da će tako biti sljedeće godine.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se