12. NEDJELJA KROZ GODINU

Objavljeno   

12. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas je i kalendarski došao prvi dan ljeta. To se može vidjeti po tome što su počeli praznici, završila je škola i djeca su već na odmoru. Tu se dolazi do pitanja gdje je vjera? Od kuda ona dolazi?...

Upravo smo to mogli čuti danas u Evanđelju:

"Uvečer istoga dana kaže im: "Prijeđimo prijeko!" Oni otpuste mnoštvo i povezu Isusa kako već bijaše u lađi. A pratile su ga i druge lađe. Najednom nasta žestoka oluja, na lađu navale valovi te su je već gotovo napunili. A on na krmi spavaše na uzglavku. Probude ga i kažu mu: "Učitelju! Zar ne mariš što ginemo?" On se probudi, zaprijeti vjetru i reče moru: "Utihni! Umukni!" I smiri se vjetar i nasta velika utiha. Tada im reče: "Što ste bojažljivi? Kako nemate vjere?" Oni se silno prestrašiše pa se zapitkivahu: "Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju?"

Na taj način se može svatko zapitati kakva mi je vjera. Je li dolazim u crkvu zato što moram ili je to moje osobno zadovoljstvo? Isus je bio miran u lađi jer je znao što će se dogoditi, ali njegovi učenici su bili bojažljivi.

Tako je i sa nama danas. Uvijek tražimo pravi put. Upravo nam taj put treba biti u Isusu i sve nedaće i oluje lakše ćemo prebroditi.

Na današnjoj svetoj misi u 11 sati prvo čitanje pročitala je Petra Knežević, psalam je odpjevao župni zbor pod vodstvom orguljašice Marine Marković, a drugo čitanje pročitala je Ivančica Krpan. Molitvu vjernika pročitale su Ivona Poplašen i Mateja Knežević.

Na jutarnjoj svetoj misi u 9 sati čitanja su pročitale Roberta Pešava i gospođa Vranešić.

Pokušajmo svoju vjeru produbljivati svakog dana jer onda neće biti oluja i padova u našim životima!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se