14. NEDJELJA KROZ GODINU

Objavljeno   

14. NEDJELJA KROZ GODINU

Na 14. nedjelju kroz godinu svete mise su slavljene u 9 sati u Širokoj Kuli i u 11 sati u Ličkom Osiku. Svetu misu u Kuli predvodio je sam župnik Luka Blažević dok je svetu misu u Ličkom Osiku predvodio vlč Ivan Blaževac u koncelebraciji sa župnikom.

Pod tom misom u 11 sati vlč. Luka Blažević krstio je blizance obitelji Bešić koji su rođeni u mjesecu svibnju od roditelja Marijana i Ivane rođ. Stilinović. Roditelji su svojoj djeci dali ime Antonio i Marija, a kumovi na krštenju bili su Igor i Anita Romac iz Gospića.  Obredom krštenja Antonio i Marija ušli su u Kristovu zajednicu i cijela župna zajednica vjeruje da će im roditelji biti kršćanski primjer i sigurnost u njihovom odrastanju.

Današnje prvo misno čitanje pročitala je Petra Knežević, a drugo Roberta Pešava. Psalam je odpjevao župni zbor pod orguljaškom pratnjom Marine Marković.

Na jednoj slici moći će se vidjeti i naše najmanje zborašice. Vjerujemo u njih kao i u njihove roditelje i obitelji kako bi danas sutra došle do svoga cilja. Možda neka od njih postane voditeljica Župnog zbora!

Današnje Evanđelje govorilo nam je o Isusu kako je došao u svoj zavičaj. Njegovi najbliži posumnjali su u njegovo Božanstvo i sablažnjavali se u njega. Od tuda dolazi poznata njegova izreka: "Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju."

I mi sami svaki dan nailazimo na razne prepreke u svom životu. Ponekad nemamo razumijevanja prema svojim najmilijila, ali Isus nam je pokazao put. On je i tada ozdravio nekoliko bolesnika kada je došao u svoj kraj jer su vjerovali u njega.

Budimo ponizni i vjerujmo u Njega jer je On put, istina i život i svaku prepreku lako ćemo prebroditi!

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se