Trodnevnica uoči srebrnog jubileja svećeništva vlč. Luke Blaževića

Objavljeno   

Trodnevnica uoči srebrnog jubileja svećeništva vlč. Luke Blaževića

Na spomendan Gospe Karmelske i na prvi dan trodnevnice uoči proslave 25. godina svećeništva vlč. Luke Blaževića svetu misu i prigodnu propovijed predvodio je o. Zvonko Šeremet.

Na početku svoje propovijedi o. Zvonko svima je približio brdo Karmel i gdje se nalazi. Sam Karmel može se usporediti sa usponom do Boga koji je težak. Zbog toga smo svi pozvani posvetiti se tj. popraviti sebe.

Na našem zemaljskom putu svi smo mi hodočasnici. Biti hodočasnik znači hoditi prema vjeri. Svi smo grešni i dolazimo pred njegovo lice. Zato nam je Gospa Karmelska uzor. Slijedimo je!

Da bi se oslobodili od zla i grijeha, trebamo slušati Božju riječ i ostaviti je u srcu. Tako se onda možemo zapitati kakva je naša vjera.

Karmeličani uvijek ističu put Male Terezije. Nije teško biti svet jer se samo preko malih djela punih ljubavlju dolazi do toga, ali jedino ako je uključena i iskrena molitva.

Na kraju je o. Zvonko čestitao vlč. Luki na jubileju svećeništva i pozvao sve okupljene vjernike na svetoj misi da se mole za svog župnika kao i za sve svećenike jer to njima puno znači da bi svoje poslanje mogli vršiti na slavu Božju.

Nakon svete mise sastalo se Pastoralno župno vijeće gdje se sve dogovorilo oko proslave srebrnog jubileja i oko samog angažmana svih vjernika ovih dana.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se