Predstavljanje knjige naših župa

Objavljeno   

Predstavljanje knjige naših župa

U petak 17. srpnja 2015. godine nakon svete mise drugog dana trodnevnice u Pastoralnom centru je predstavljena knjiga Povijest župa Lički Osik i Široka Kula.

Samo predstavljanje započelo je himnom Lijepa naša. Nakon toga uvodnog dijela voditeljica programa Andrijana Piasevoli Klarić pozvala je prvog predstavljača dr.sc. Željka Holjevca. On je govorio o suradnji instituta PILAR i Gospićko-senjske biskupije i o važnijim licima iz povijesti ovih naših župa.

Drugi predstavljač bio je dr. sc.  Ivan Brlić i govorio je o povijesnom kontekstu same knjige.

Vjeroučitelj u župi Tomislav Klarić progovorio je o važnosti nastanka same knjige, građi u njoj, ali i o aktualnim zbivanjima u župi.

Na kraju kako doliči biskup mons. Mile Bogović svima je uputio svoju završnu riječ te tako svojim povijesnim umijećem spojio sve što je bilo prije rečeno.

Vlč. Luka Blažević se zahvalio svima koji su pomogli izdavanje knjige kao i urednicima koji su mukotrpno radili svoj posao da bi knjiga ugledala svjetlo dana.

Nakon predstavljanja knjige biskup Mile Bogović blagoslovio je Pastoralni centar tako da on može i službeno početi sa svojim djelovanjem.

Uslijedila je zakuska za sve koji su bili na promociji knjige uz laganu pjesmu i tamburaše.

Zahvaljujemo se svim donatorima koji su pomogli u izdavanju ove knjige.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se