Proslava srebrnog jubileja svećeništva vlč. Luke Blaževića u Ličkom Osiku

Objavljeno   

Proslava srebrnog jubileja svećeništva vlč. Luke Blaževića u Ličkom Osiku

U nedjelju 19. srpnja 2015. godine vlč. Luka Blažević proslavio je u župi sv. Josipa 25. godina svoga svećeništva u koncelebraciji s o. Markom Šopom, dekanom gospićkim mons. Milom Čančarom, dekanom ogulinskim preč. Robertom Zubovićem i propovjednikom misnog slavlja prof. dr.sc. Milanom Šimunovićem.

Uvijek treba Bogu zahvaliti na svećeničkom daru, a 25. obljetnica svećeništva je prigoda zahvaliti Bogu na svećeničkom pozivu, roditeljima na daru života kao i svima koji su vlč. Luku pratili na njegovom životnom putu.

Mladica koja je rođena u Jajcu je u ranim godinama djetinjstva presađena u Stare Jankovce. Tamo je vlč. Luka dobio svećenički poziv i krenuo za Isusom preko Đakova i Rijeke, pa sve do Senja gdje je obnašao svoju prvu kapelansku službu.

Nakon 4 godine službe u Senju biskup Tamarut povjerio je vlč. Luki Blaževiću službu u Ličkom Osiku i okolnim župama koje je držao njegov prethodnik.

Prof. Milan Šimunović govorio je o svećeničkom pozivu i bogatstvu koji taj poziv donosi svim vjernicima gdje se svećenik upućuje na službu. Vlč. Luka dao se u ruke Isusu koji ga vjerno prati na njegovom putu što je vidljivo i u njegovim djelima kao što je novo izgrađeni i blagoslovljeni Pastoralni centar. Nadamo se da će se u njemu održavati duhovne obnove koje će uroditi plodom novih svećeničkih zvanja u župi sv. Josipa.

Na kraju misnog slavlja vjeroučitelj Tomislav Klarić zahvalio se u ime župljana Ličkog Osika i Široke Kule na daru svećeničkog poziva vlč. Luke Blaževića te predao križ od trsovine kao znak Krista Spasitelja koji vodi svoj narod.

Nakon svete mise pokraj crkve uslijedilo je druženje uz tamburaše i KUD koji su svojim plesom i pjevanjem uveličali ovaj veliki jubilej.

U dvorani Pastoralnog centra upriličen je svečani ručak za sve uzvanike, rodbinu i prijatelje koji su vlč. Luku pratili na njegovom dosadašnjem svećeničkom putu. Sam program oko obiteljskog stola predvodio je prof. Milan Šimunović.

Uz pjesmu tamburaša s radošću se proslavio ovaj dan.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se