U tebe se, Gospodine Uzdam

Objavljeno   

U nedjelju, 15. srpnja u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog mladu misu slavio je vlč. Ivica Tolla, svećenik Gospićko-senjske biskupije. Mladomisnik je izabrao geslo: “U tebe se, Gospodine, uzdam!“, a nakon majčina blagoslova u roditeljskom domu svečana procesija krenula je u župnu crkvu.

Mladomisnika Tollu pozdravio je domaći župnik i dekan Otočkog dekanata, preč. Antun Knežević, a potom je započelo euharistijsko slavlje. U koncelebraciji su, uz župnika, bili i kancelar Gospićko – senjske biskupije, preč. Marinko Miličević,policijsko- vojni kapelan u Gospiću, vlč. Ivan Blaževac, ravnatelj Caritasa Gospićko senjske biskupije, vlč. Luka Blažević,vlč. Ivica Zrno i vlč. Drago Marković, otočki mladomisnik.

U svojoj propovijedi preč. Miličević istaknuo je kako svećeništvo nitko ne može sebi prisvojiti, već je to poziv i dar Božji. Kad nedostaje svećeničkih zvanja, narod se osjeća odbačenim, stoga treba moliti za svećenička zvanja. Bog nas voli, on čeka našu molitvu i uslišat će je. U Njega se treba uzdati, a to je i geslo našeg mladomisnika. Svećenik je Božji apostol, a njegova služba je služba ljubavi, zaključio je preč. Miličević.

Misno slavlje uveličao je župni Mješoviti zbor „Bl. Alojzije Stepinac“ pod ravnanjem prof. Jana Valenćika. U subotu navečer, svečanom koncelebriranom misom i klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu vjernici su se duhovno pripravili za slavlje mlade mise.

Vlč. Ivica Tolla rođen je 1969. godine u Otoku; treće je dijete pok. Mate i Ane Tolla. U Otoku je završio osnovnu školu, srednju školu završio je u Vinkovcima, a potom Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Nakon završenog studija i formacije kod otaca franjevaca 1997. počinje raditi kao vjeroučitelj u Zagrebu. U Gospić odlazi 2011. godine i postaje svećenički kandidat Gospićko – senjske biskupije. Zaređen je za đakona 27. studenoga 2011., a biskup mons. Mile Bogović za svećenika ga je zaredio u Gospiću, 30. lipnja 2012.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se