20. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

20. nedjelja kroz godinu

Nakon velikog Gospinog blagdana koji je proslavljen u subotu 15. kolovoza 2015. godine diljem marijanskih svetišta Lijepe naše u nedjelju 16. kolovoza proslavljena je svetim misama 20. nedjelja kroz godinu. Svete mise su slavljene u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati i predvodio ih je župnik Luka Blažević.

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.«

Kako nam ovaj može dati svoje tijelo za jelo? Isusovi slušatelji ne prihvaćaju da on može biti kruh koji je s neba sišao, ne prepoznaju da život dolazi upravo od njegovog tijela koje će kao kruh biti predano za život svijeta. Da bi čovjeku pružio svoju ljubav koju će usvojiti, uživati i živjeti. Neprihvaćanje i nepristajanje velikog dijela slušatelja Isusovih riječi najavljuje negativne reakcije koje će dolaziti kroz svu povijest do danas. Ono svakako pripada redu povijesnih činjenica koje bilježi evanđelist, no u sebi nosi poruku koju Isusov učenik treba ponijeti u život kao upozorenje: može se biti fasciniran Isusovim čudom, ali ne doprijeti do znamenja i do života kojemu Euharistija treba voditi. Može se biti veliki Isusov fan, a u sebi ne imati Njegov život.

Zato će onaj tko se hrani ovim kruhom skupljati svaku mrvicu ove stvarnosti, kao što su učenici skupili dvanaest košara ulomaka. Svako biće gledat će kao znak ljubavi Očeve. Zahvaljivat će za nju i dijeliti je s braćom kako bi među njima kružila ljubav sinova Božjih koju su upoznali po Sinu, Očevu Jedinorođencu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se