Završetak duhovne obnove / 27. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Završetak duhovne obnove / 27. nedjelja kroz godinu

Duhovna obnova koja je počela u četvrtak 1. listopada svečano je završila na 27. nedjelju kroz godinu svetim misama u 9 sati u Širokoj Kuli i u 11 sati u Ličkom Osiku.

Svetu misu s propovijedi u Širokoj Kuli predvodio je o. Zvonko Šeremet, a svetu misu u 11 sati u Ličkom Osiku predvodio je domaći župnik Luka Blažević u koncelebraciji s o. Šeremetom koji je ujedno i propovjedao.

Na toj misi cijela župna zajednica imala je radost krštenja dvoje djece.

Svoje dijete krstili su Jurica Butković i Željka rođ. Runjaš. To je njihovo četvrto dijete i dali su joj ime Katarina. Kumovi na krštenju bili su Paula Fajdić Dundović i Damir Dundović.

Drugo krštenje bilo je od roditelja Ivana Bešića i Katarine rođ. Bukvić. Svom djetetu su dali ime Antonija. Kumovi su bili Josip Bukvić i Mirjana Bubaš.

Počeo je mjesec listopad kada je vrijeme skupljanja plodova. Na isti način ovi naši župljani prinijeli su svoju djecu Gospodinu da postanu Božja djeca sakramentom krštenja.

U svojoj propovijedi o. Zvonko naglasio je važnost braka i bračnih parova. Današnje vrijeme je takvo da se u mnogim gradovima rastaje sve više parova. Ali zašto zbog toga dolazi? Neki hodaju po 10 godina, vjenčaju se i rastaju se za tri mjeseca. Ništa nije generalno, ali problemi postoje. Svaki bračni par ima uspone i padove i svatko tko kaže da ih nema laže. Stvarnost treba prihvatiti i živjeti s njom.

Za uspješan brak važna je prisutnost molitve i Boga u svakidašnjem životu.

 Na kraju svete mise vlč. Luka zahvalio je predvoditelju duhovne obnove na trudu i žrtvi ovih par dana koliko je boravio u našoj župi i darovao mu sliku župne crkve sv. Josipa u Ličkom Osiku koju je izradio jedan umjetnik iz Ličkog Osika.

Na kraju se obratio sam predvoditelj i zahvalio svima koji su dolazili ove dane na svete mise i predavanja. Bez toga se ne može. Vjerujem da će svatko tko je slušao naći nešto za sebe i to primijeniti u svom životu, poručio je o. Zvonko Šeremet.
 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se