Zahvala za plodove zemlje

Objavljeno   

Zahvala za plodove zemlje

Na 28. nedjelju kroz godinu zahvalili smo dragom Bogu na svim plodovima zemlje koje nam je dao od ljeta do danas. Svete mise u 9 i 11 sati slavljene su u Ličkom Osiku i predvodio ih je župnik Luka Blažević.

Na misi u 11 sati roditelji Josip Milinković i Ivana rođ. Butković krstili su svoje prvo dijete i dali mu ime Ivan. Kumovi na krštenju bili su Tomislav i Ivana Vrkljan.

Čovjek pred Isusom sve ima: imanje, uredno obdržavanje Božjih zapovijedi… Ipak, nešto mu manjka, osjeća nekakav nemir, traži… Želi čuti da li život koji živi jest pravi život, ili nije?

Ništa Gospodin ne daje da bi oduzeo. I zato, kad Petar bude Isusu postavio pitanje što će dobiti oni koji su sve ostavili i pošli za njim, čut će odgovor: imat ćeš sto puta više i braće i sestara i majki i sinova, kćeri… Život se tada ispunja licima i pravim odnosima, kao što se licima ispunila Zakejeva kuća kad je ono što ima dao ljudima. Sve je uložio za život i život će njemu dati više nego je mogao zamisliti. Ići za Isusom nije poziv na žrtvu nego na umnoženje života – ostaviti sve da bi se sve i primilo zahvaljujući drugačijoj kvaliteti življenja. Bez gomila a ipak dublje i bogatije!

Na kraju svete mise Maja Lasić i Petra Knežević izrekle su prigodne recitacija za plodove zemlje i Dane kruha.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se