30. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

30. nedjelja kroz godinu

Na 30. nedjelju kroz godinu svete mise su slavljene u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati. Ovo je zadnji tjedan mjeseca listopada i tako listopadskih pobožnosti.

U današnjem evanđelju smo mogli čuti o čovjeku koji je bio slijep od rođenja.

U ono vrijeme: Kad je Isus s učenicima i sa silnim mnoštvom izlazio iz Jerihona, kraj puta je sjedio slijepi prosjak Bartimej, sin Timejev.

Kad je čuo da je to Isus Nazarećanin, stane vikati: »Sine Davidov, Isuse, smiluj mi se!« Mnogi ga ušutkivahu, ali on još jače vikaše: »Sine Davidov, smiluj mi se!«

Isus se zaustavi i reče: »Pozovite ga!« I pozovu slijepca sokoleći ga: »Ustani! Zove te!« On baci sa sebe ogrtač, skoči i dođe Isusu. Isus ga upita: »Što hoćeš da ti učinim?« Slijepac mu reče: »Učitelju moj, da progledam.« Isus će mu: »Idi, vjera te tvoja spasila!« I on odmah progleda i uputi se za njim.

Budimo i mi poput Bartimeja koji je povjerovao. Mi govorimo da vjerujemo, a od toga ništa. Jedini dan kada bi trebali posvetiti Bogu i sebi, mi to ne radimo. Neki su na njivi i traktoru u nedjelju, neki se ne mogu odvojiti od svojih obitelji...Kakva je to vjera? Kakav je to život po sakramentima?

Isus Spasitelj i Ozdravitelj, Isus Čudotvorac – to je Isus u kojega vjerujemo. No on je mnoge ljude, boles­ne, stare, prikraćene prepustio našoj dobroti i ljubavi.Mi rado propovijedamo takvima da budu strpljivi i da se mole, da vjeruju i da se nadaju. Molimo Gospodina da nama otvori oči da progledamo te ovo evanđelje pročitamo kao pouku i poticaj za sebe. Da i nama dade takvu vjeruda budemo hrabri i ustrajni te preuzima­mo svoj udio u njegovu spasiteljskom i ozdraviteljskom djelovanju. Možda je ovo napisano uz rub današnjeg evanđelja, no svakako spada i u cjelinu evanđeoske po­ruke.

Čitanja na svetoj misi u 11 sati pročitale su Josipa Mareković i Petra Knežević, a psalam je pročitala Leonarda Lukes. Molitvu vjernika su pročitali ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se