2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Objavljeno   

2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Na 2. nedjelju došašća sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli, a misa u 11 sati u župnoj crkvi sv. Josipa. Svete mise je predvodio prečasni Luka Blažević.

Na svetoj misi u 11 sati župnoj zajednici predstavljeni su ovogodišnji prvopričesnici te im je župnik darovao tom prigodom Moj prvi molitvenik.

Po završetku svete mise djeca su recitirala sv. Nikoli očekujući da će doći. I naravno, stigao je na veselje svih i podijelio darove najmanjima.

Drugu svijeću na adventskom vijencu zapalila je Matea Knežević, prvo čitanje pročitala je Petra Knežević, psalam je odpjevao zbor, a drugo čitanje je pročitala Josipa Mareković. Molitvu vjernika pročitali su ministranti.

Nakon svojeg Evanđelja djetinjstva  ovim recima kao da Luka ponovno piše uvod u svoje evanđelje. Odatle tolika svečanost. Luka želi uklopiti Isusovo djelo u onodobnu rimsku i židovsku povijest, građan­sku i vjersku. Pomaljaju se velika imena, a tako mali ljudi koji će uzeti kobnog udjela u Isusovu životu, a napose u muci i smrti. Tu možemo odmah zastati. Nakon toga Isusovaulaska u ljudsku povijest više se nijedan čovjek prema njemu, prema Isusu, ne može postaviti ravnodušno. Osobito ako do njega dopre blagovijest. I moje ime ulazi u tu po­vijest. Može to biti posve malo ime, a iza njega veliki čov­jek.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se