3. nedjelja došašća - Radost iščekivanja

Objavljeno   

3. nedjelja došašća - Radost iščekivanja

U nedjelju 13. prosinca na 3. nedjelju došašća svete mise je u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati predvodio kancelar Gospićko-senjske biskupije vlč. Marinko Miličević.

Preč. Luka Blažević je bio na svečanoj svetoj misi u katedrali gdje je otac biskup mons. Mile Bogović otvorio u našoj biskupiji Godinu milosrđa. Treća nedjelja došašća je i nedjelja Caritasa te je to drugi razlog zašto je vlč. Luka bio u Gospiću.

Ova se nedjelja još od starine zove "Gaudete - Radujte se" jer taj usklik sadrži ulazna pjesma i zove na radost zato što je Gospodin blizu. Dopuštena je ružičasta boja misnice, dok se na ostale nedjelje i dane u došašću upotrebljava ljubičasta.

Treću svijeću na adventskom vijencu je upalila Lucija Butković.

Mi, ovdje u Hrvatskoj, sada živimo u miru. Možemo li biti mirni? Neprestano osjećamo manjak vjere, povjerenja, nade i radosti i mnogih drugih stvari što nam zagorčava život. Ova treća nedjelja došašća nas želi podsjetiti da mi kršćani imamo temelj za biti radosni i da imamo povjerenja u radost. Jer nas Bog prati i nosi.
Molimo našeg Spasitelja da nam podari snagu ljubavi koja se zove milosrđe i daruje mir. Neka nam Gospodin bude milosrdan i neka sačuva naša srca i misli u svome miru.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se