Misa zahvalnica

Objavljeno   

Dana 3. studenog 2012. u našoj župi služili smo misu zahvalnicu za sve zarobljene i zatočene u Domovinskom ratu.

Misu je predvodio slunjski župnik mons. Mile Pecić u zajedništvu sa župnikom Lukom Blaževićem i mnoštvom vjernika; sam predvoditelj slavlja je bio također zatočenik i zarobljenik.

Na misi su se došli zahvaliti na daru života nakon mnogih patnji i muka koje su proživjeli u zatočeništvu: Kninu, Korenici i drugdje: Joso Borovac, Ivica Jamičić, Pajo Jamičić, Joso Novačić, Stpe Perić, Nikola Štimac, Mirko Medonjić i Romano Radoš. Spomenuli smo se i pokojnih zarobljenih i zatočenih koji sada više nisu s nama: 1. MATE BRKLJAČIĆ 2. BOŽO JAMIČIĆ 3. MILAN MIHALJEVIĆ 4. IVICA NIKŠIĆ 5. PETAR NIKŠIĆ 6. ANKA OREŠKOVIĆ 7. ANTE OREŠKOVIĆ 8. ANTE NIKŠIĆ 9. JOSO NIKŠIĆ 10. IVAN PERKOVIĆ 11. JOSIP JUKIĆ 12. LUCIJA JUKIĆ.

Propovjednik je istakao da rane i patnje zatočenika nisu uzaludne. Dao je svoje osobno svjedočanstvo o preživljenim patnjama. Ali, to nije izgubljeno vrijeme. Zahvaljujemo Božjoj dobroti što smo u tim teškim prilikama ostali ljudi, što nas mržnja nije zarobila. Rane liječimo prvenstveno tako da živimo za druge, pomažemo im. Nakon mise bivši zatočenici ostali su u župskoj dvorani u druženju uz zakusku. Razvila se pjesma i razgovor. Obnavljanje uspomena u slobodi i miru. Ova mala gesta znak je pažnje ovim dragim i skromnim ljudima koji nose ožiljke na duši tijelu. Nisu zaboravljeni!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se