4. nedjelja došašća

Objavljeno   

4. nedjelja došašća

Na 4. nedjelju došašća u našoj župi simbolički je započela godina milosrđa. Prije početka svete mise, vlč. Luka Blažević stao je u procesiju sa ministrantima, a na kraju procesije išle su dvije zastave. Jedna simbolizira i prikazuje župu Lički Osik i nosio ju je Ivica Međugorac, a druga Široku Kulu i nosio je Nikšić Nikola.

U današnjem Lukinu evanđelju čitamo o Marijinu pohodu Elizabeti. Marija pohiti k rođakinji Elizabeti, i pozdravljaju se, ali ujedno se pozdravljaju i Ivan Krstitelj i Krist: «Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi». Povijesni susret! Samo Božja prisutnost može obasjavati takvom svjetlošću da se Ivan Krstitelj zaigrao u utrobi svoje majke. Ali, koliko sam ja svjestan Kristove prisutnosti u euharistiji? Ako ja Njega primam zašto ne živim tu ljepotu i snagu? Ako se Ivan Krstitelj zaigrao u utrobi (ali ne primivši Krista) već osjetivši Ga svojom prisutnošću: ma što ja želim više od Boga ako Ga mogu primati svaki dan? Zašto gasim Kristovo Srce u svojem srcu? Zašto Mu ne prepuštam svoje usne da njima govori? Zašto zatvaram svoje ruke pred Njegovim zagrljajem? Zašto bježim od Njegova pogleda? Gdje je moja vjernost Kristu?

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se