Dragi župljani i prijatelji naših župa! Isus se rodio!

Dragi župljani i prijatelji naših župa! Isus se rodio!

Dragi župljani župa sv. Josipa Lički Osik i sv. Mateja Široka Kula, kao i prijatelji ovih župa; neka vam je sretan blagdan Isusovog Porođenja!

Posebno mali Isus želi biti među ljudima gdje je najteže, gdje su gladni, obespravljeni, prognanici, bolesni, umirući,gdje ljudi trpe nepravdu, gdje su odbačeni i razočarani zbog raznih nepravdi koje doživljavaju. Želi biti među ljudima koji su željni prijateljske blizine, utjehe, razumijevanja. Zato papa Franjo već u prvim rečenicama bule u kojoj najavljuje Izvanredni jubilej milosrđa kaže:

'Lice milosrda nebeskog Oca je Isus Krist. Otajstvo kršćanske vjere kao da je sažeto u tim riječima. Milosrđe je postalo živo, vidljivo i dosegnulo svoj vrhunac u Isusu iz Nazareta'. (Br. 1)

I u naše vrijeme Bog se objavljuje u Isusu Kristu. Neka se i po nama pokaže lice milosrđa Boga našega. Tada će nam Božić biti sretan i blagoslovljen! Neka se u svakom vjerniku nađe te vjere koja nas spašava!
 


 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se