5. srijeda devetnice u čast sv. Josipu

Objavljeno   

5. srijeda devetnice u čast sv. Josipu

U srijedu 17. veljače 2016. godine slavljena je 5. srijeda velike devetnice u čast sv. Josipa.

Svečanu koncelebriranu svetu misu predvodio je vlč. Herbert Berisha u suslavlju s kancelarom biskupije vlč. Marinkom Miličevićem i domaćim župnikom Lukom Blaževićem.

Prvo čitanje na svetoj misi i psalam pročitala je Ivana Đapić, a molitvu vjernika je pročitao Tomislav Klarić.

Nakon svete mise svoj susret je imala molitvena zajednica.

Josip je bio sjedinjen s Bogom u molitvi zajedno s Isusovom Majkom Marijom. Tješili su se da će Bog sve izvesti na dobro. Božji pravednici spremno su nosili svakodnevne križeve. Sv. Franjo Ksaverski žalostio bi se, ako koji dan ne bi doživio teškoća! Isus je svaki dan trpio, a sve prikazivao Ocu nebeskom za spasenje svijeta.

Kako Bog pripravi utjehu žalosnom Josipu?

“Po smrti Herodovoj, anđeo Gospodnji javi se u snu Josipu i reče mu: Ustani i uzmi Dijete i njegovu Majku te idi u zemlju izraelsku, jer su umrli oni koji su namjeravali ubiti Isusa. I Josip uze Dijete i Majku Mariju i vrati se u zemlju izraelsku.” (Matej2, 19-21).

Veliko je veselje osjetio Josip, kad mu je anđeo rekao, daje svršilo teško vrijeme boravka u Egiptu i da se može vratiti u domovinu svoju.

Sveti Josipe vjerni, bio si uvijek spreman poslušati i izvršiti svaku Božju riječ. I ja želim do smrti uvijek vršiti svetu volju Božju, pa i onda kad su preda mnom tama i neizvjesnost. Moj sveti Zaštitnice, u tome mi pomozi. Amen – Oče naš, Zdravo, Marijo, Slava Ocu!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se