U Ličkom Osiku održano biskupijsko natjecanje iz Vjeronauka

Objavljeno   

U Ličkom Osiku održano biskupijsko natjecanje iz Vjeronauka

U petak 19. veljače 2016. godine je u OŠ dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku održano biskupijsko natjecanje iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada, a tema ovogodišnjeg natjecanja je bila: Brak i obitelj u Božjem naumu.

Program je započeo u sportskoj dvorani škole gdje se na početku svima obratio predstojnik Katehetskoh ureda preč. Nikola Turkalj. Pozdravnu riječ svima je također uputio ravnatelj škole Antonio Milinković. Preč. Luka Blažević se osvrnuo na ovogodišnju temu natjecanja, ali i izrazio zadovoljstvo da je Lički Osik domaćin natjecanja. Kako priliči na kraju se svima obratio mons. Mile Bogović koji je otvorio samo natjecanja.

Prvi dio natjecanja - pismeni dio trajao je od 10-11 sati. Nakon toga dijela vjeroučenici su imali pripremljeni objed u školskoj blagovaoni dok su njihovi mentori ispravljali testove.

Za vrijeme ispravljanja testova domaćini su učenike poveli u crkvu sv. Josipa. Tamo im je župnik Luka Blažević kratko progovorio o samoj crkvi te kakva je stradanja imala kroz povijest. Nastavak priče o župama Lički Osik i Široka Kula nastavio se u dvorani Pastoralnog centra gdje je prezentaciju o župi održao vjeroučitelj Tomislav Klarić.

Kada je završilo razgledavanje svi zajedno su se uputili na drugi krug natjecanja u školu.

Netko je imao više sreće, netko manje, ali nikome nije manjkalo osmijeha na licu.

Prvo mjesto osnovnih škola osvojila je Prva osnovna škola Ogulin, dok su naše predstavnice završile na 9 mjestu. Prvo mjesto za srednju školu zauzela je Gimnazija iz Ogulina i oni će predstavljati našu Biskupiju na državnom natjecanju u Opatiji.

Sveukupno je na natjecanju sudjelovala 21 Osnovna škola i 9 Srednjih škola.

Samo natjecanje je završilo oko 14 sati i svi su se uputili svojim domovima s priznanjima i osmijehom na licima.

Školski zbor se predstavio s nekoliko pjesama te je za njihovu izvedbu dobio gromoglasan pljesak što je puno govorilo o njihovom nastupu.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli u organizaciji natjecanja!

Hvala Ivanu Nekiću na ustupljenim fotografijama!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se