6. srijeda devetnice u čast sv. Josipu

Objavljeno   

6. srijeda devetnice u čast sv. Josipu

U srijedu 24. veljače 2016. slavljena je 6. srijeda velike devetnice u čast sv. Josipu.

Svetu misu u 18 sati predvodio je vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac u suslavlju s domaćim župnikom vlč. Lukom Blaževićem.

Vlč. Ivan je u svojoj propovijedi približio sv. Josipa kao služitelja Svete obitelji. Imao je zanat i njime je prehranjivao svoju obitelj. Na isti način Isus je učio od svoga oca. Znati zanat u današnje vrijeme veliko je bogatstvo.

Vrijednost, veličinu i moć nekoga čovjeka možemo mjeriti prema darovima koje mu Bog daje, prema povjerenju koje mu iskazuje, prema ulozi koju mu namjenjuje. I vrijednost, veličinu i moć čovjeka možemo mjeriti prema otvaranju dotičnoga čovjeka Božjim darovima, prema njegovu odzivu Božjem povjerenju i prema vjernosti ulozi koju mu je Bog povjerio.

Sv. Josip je bio dobri, skromni i vjerni službenik Božji. Odlikovao se skromnošću i poniznošću. Bio je pobožan, pravedan i svet, pravi uzor kršćanskoga života. On je poziv nama da i mi poput njega budemo vjerni suradnici Božje milosti i brižni čuvari njegova Sina.
Bio je miran i tih, pravedan i blag i predobar, vjeran, prožet živom vjerom… Josip je prije svega uzor vjere koja kroz neizvjesnost i tjeskobu ostaje čvrsta i pouzdana.

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je Ivana Đapić, a Andrijana Piasevoli Klarić je pročitala psalam.

Nakon svete mise u 19 sati svoj susret je imala molitvena zajednica Božjega milosrđa u dvorani Pastoralnog centra.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se