3. korizmena nedjelja

Objavljeno   

3. korizmena nedjelja

Na 3. korizmenu nedjelju svete mise su slavljene u 9 i 11 sati u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku i predvodio ih je preč. Luka Blažević.

Liturgijska čitanja današnje nedjelje govore o čistom pouzdanju u Boga. Čuli smo kako se Mojsiju objavio Bog u gorućem drvu te prispodobu o smokvi u evanđalju.

Samo evanđelje govori o obraćenju. Vrijeme je Korizme i ovo je idelano vrijeme za to. Ne trebamo to odgađati. Prispodoba govori o smokvi koja nije donosila roda, ali ipak ostavljena je još godinu dana da se okopa, pognoji i obreže - možda donese roda. Tako je i sa nama i našim dobrim  djelima. Trebamo ih činiti svaki dan i ne ih izbjegavati. Obratimo se zato svi i budimo plodna smokva koja će donositi rod!

Prvo čitanje na svetoj misi u 11 sati pročitala je Maja Lasić, psalam je pjevala Lucija Orešković s zborom, a drugo čitanje pročitala je Josipa Mareković. Molitvu vjernika su pročitali naši ministranti.

Slike su sa svete mise u 11 sati.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se