Biskupska vizitacija župe sv. Josipa Lički Osik i sv. Mateja Široka Kula

Objavljeno   

Biskupska vizitacija župe sv. Josipa Lički Osik i sv. Mateja Široka Kula

U utorak 1. ožujka u našim župama boravio je gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović. Kako ne može svake nedjelje ili češće posjećivati sve župe Biskupije, onda to čini jednom u pet godina. To se zove vizitacija. Na taj način biskup se podrobnije upozna s radom župe i vjernika u koju dolazi kao i sa javnim životom.

U pratnji domaćeg župnika preč. Luke Blaževića, đakona Mišela Grgurića, Biskup mons. Mile Bogović posjetio je OŠ dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku u 14 sati. Susreo se s djelatnicima škole te se ugodno razgovaralo o problemima školstva, tj. o novom kurikulumu, što je dobro, a što loše te kako bolje unaprijediti nastavu.

Nakon škole biskup se s župnikom i đakonom uputio u drugu župu kojom upravlja preč. Blažević – sv. Mateja u Širokoj Kuli da vidi u kakvom je stanju crkva, te u crkvu Duha Svetoga u Mušaluku.

Pogledavši stanje crkava, u popodnevnim satima proveo je u razgovoru s župnikom te je tom prigodom pregledao crkvene knjige.

U 18 sati slavljena je svečana sveta misa koju je predvodio sam biskup mons. Dr. sc. Mile Bogović u suslavlju s domaćim župnikom i đakonom Mišelom. U svojoj homiliji istaknuo je važnost Božjega milosrđa. Godina je Božjega milosrđa te svatko od nas može činiti neko djelo milosrđa. Svi smo na to pozvani. Zahvalio je preč. Luki Blaževiću na upravljanju ovim župama već 21 godinu kao i na upravljanju biskupijskim Caritasom. Uvijek se može činiti više za maloga čovjeka te je to ujedno i plan u ovoj godini – približiti se svim potrebitima.

Oko 19 sati nakon svete mise mons. Bogović susreo se s Pastoralnim i Ekonomskim vijećima, čitačima, pjevačima i svima onima koji predanim radom djeluju u župi.

Istaknuo je važnost kršćanskog druženja. Župa sv. Josipa ima dvoranu Pastoralnog centra i bila bi šteta ne koristiti ju u takve svrhe, kroz razne tribine, kršćanska udruženja, debate… Uz razgovor s vjernicima biskup se konkretnije upoznao s životom župe te je iznio što bi se još moglo pokrenuti.

Na kraju se preč. Luka Blažević zahvalio Biskupu na vizitaciji i susret se završio završnom molitvom.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se