8. srijeda devetnice u čast sv. Josipu

Objavljeno   

8. srijeda devetnice u čast sv. Josipu

U srijedu 9. ožujka 2016. godine slavljena je 8. srijeda velike devetnice u čast sv. Josipu. Svetu misu u 18 sati predvodio je preč. Luka Blažević.

Srijeda je povlašten i važan dan za našu župu. Srijedom se molimo i utječemo svetom Josipu koji je zaštitnik naše župe i hrvatskog naroda. Slavimo i 8. srijedu velike devetnice u čast sv. Josipu - istaknuo je župnik Luka Blažević na početku svete mise.

U svojoj homiliji vjernicima je približio svetu Francisku Rimsku koja je živjela krajem 14 st.. Nju su roditelji udali sa 12 godina te je svome mužu rodila šestero djece kojima je bila uzorna majka, ali ne samo njima nego i svoj sirotinji. Poslije smrti svoga muža i djece pridružila se bratovštini takozvanih Oblata u Tor de Specchi u Rimu, koju je godine 1433. sama osnovala uz suradnju drugih rimskih odličnih gospođa posvećujući se sva brizi za siromahe i bolesnike. Umrla je godine 1444. Grad Rim štuje ju i danas kao svoju veliku zaštitnicu. Od godine 1925., uz sv. Kristofora i sv. Iliju, zazivaju je kao zaštitnicu automobilistâ.

Vlč. Luka osvrnuo se i na evanđelje. Židovi su uvijek tražili u Isusu neki povod da ga ubiju, ali nikako da im to uspije jer je liječio subotom. Nazivao je Boga svojim Ocem što im se također nije svidjelo jer nisu imali u srcu spoznaju da je on Sin Božji.

Na kraju svete mise župnik je predmolio litanije sv. Josipa.

Prvo čitanje pročitala je Andrijana Piasevoli Klarić, psalam Lidija Njari, a molitvu vjernika Ivana Đapić.

Nakon svete mise svoj susret je imala molitvena zajednica.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se