Duhovna obnova mladih

Objavljeno   

Duhovna obnova mladih

U petak 11. ožujka 2016. godine počela je duhovna obnova za mlade naše župe. Duhovnu obnovu je predvodio vlč. Andrija Vrane, voditelj Kursilja u Hrvatskoj sa svojim animatorima.

Sam naziv Mali tečaj kršćanstva izaziva čuđenje. Čemu tečaj, kada od malih nogu idemo u župu na vjeronauk, a od osamostaljenja Hrvatske vjeronauk se održava i po školama? Ipak, domaćice i kuhari danas idu na tečaj kulinarstva jer žele razviti svoju vještinu i doživjeti bogatstvo mogućnosti koje se u kuhinji skriva. Mnogi mladi ljudi koji imaju kompjutere, idu na tečajeve kako bi otkrili mnoštvo dodatnih mogućnosti koje im njihovo računalo nudi. Isto je s tečajem slikarstva, fotografije, plesnim tečajem... Moguće je da ni ja ne koristim dar vjere u potpunosti, i možda baš trebam poći i vidjeti što mi Mali tečaj kršćanstva ili Kursiljo nudi...

Mali tečaj kršćanstva započeo je u petak 11. ožujka u 17 sati, na kojem se okupilo tridesetak mladih naše župe. Kako i naziv govori, ovo je tečaj kršćanstva da se svaka osoba nađe u svom životu pred Bogom, tj. da preispita samog sebe kroz razne radionice i predavanja.

U samom programu bilo je predavanja o Živom Isusu, kao i razne igre prema biblijskim tekstovima te su pravljeni i razni skečevi. Ovo je jedna novost za naše mlade te se ona prema dojmovima koji su na kraju izrečeni isplatila. Mladi su imali priliku za svetu ispovijed, osobni razgovor da bi se što bolje pronašli u životu jedne župe.

Tečaj je trajao kroz cijelu subotu, a završio je nedjeljnom svetom misom u 11 sati koju je predvodio vlč. Andrija Vrane. Na kraju svete mise animatorica Kursilja je svim vjernicima progovorila što je ustvari Kursiljo te čime se on bavi.

Vjerujemo da je ovaj tečaj bio veliko bogatstvo za mlade naše župe usprkos tome što je broj varirao od petka do nedjelje. Sjeme je posijano te je sada na mladima da se to sjeme uzgaja i niče.

Same slike koje su ispod teksta govore više od riječi.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se