5. korizmena nedjelja

Objavljeno   

5. korizmena nedjelja

13. ožujka 2016. godine na 5. korizmenu nedjelju svete mise su slavljene u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati. Svetu misu u 9 sati predvodio je župnik Luka Blažević, a svetu misu u 11 sati predvodio je vlč. Andrija Vrane. On je ovog vikenda, od petka do danas vodio duhovnu obnovu za mlade pod nazivom Mali tečaj kršćanstva.

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je Maja Lasić, psalam je odpjevao zbor pod pratnjom orguljašice Marine Marković, a drugo čitanje pročitala je Petra Knežević. Molitvu vjernika su pročitali ministranti.

Nakon Vjerovanja t. ispovijesti naše vjere, mladi su s našim ministrantima prinijeli darove dok je animatorica na ambonu čitala za vrijeme prinošenja što svaki dar znači.

Svetom misom u 11 sati završio je Mali tečaj kršćanstva - Kursiljo koji je trajao od petka. Sjeme je posijano te se sada očekuju plodovi. Sve vas pozivamo da molimo na tu nakanu.

Hvala vlč. Andriji Vrani na nesebičnom darivanju sebe kao i animatorima.

Tema oproštenja grijeha, koju smo čuli i razmatrali u današnjem evanđelju  jedna je  od temeljnih tema u Bibliji, u Isusu dostiže svoj puni izražaj. Čovjek običava misliti da mu Bog oprašta zato što se pokajao i obratio. No, stvari ipak stoje drugačije: čovjek se može obratiti samo zato što mu Bog oprašta uvijek i usprkos svemu! Bog se čovjeku ne približava zato što se on odlučio približiti njemu. Ne! On se uvijek prvi „obraća“ čovjeku da bi se čovjek mogao obratiti njemu. Osjeća bol i žaljenje jer ljubi, jer jedino On vidi koliko je veliko zlo grijeh. Tako će i Isusov križ, koji se u ovoj fazi Evanđelja počinje ocrtavati na horizontu, biti znak Božjeg „obraćanja“ – približavanja čovjeku. Njegov sud nad grijehom sastoji se u tome da prihvaća sȃm biti osuđen – da bi nas opravdao! Prihvaća grijeh i osudu da bi pružio – život, u izobilju.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se