Započela trodnevna priprema za župni patron - 9. srijeda devetnice sv. Josipu

Objavljeno   

Započela trodnevna priprema za župni patron - 9. srijeda devetnice sv. Josipu

U srijedu 16. ožujka 2016. godine slavljena je 9. srijeda velike devetnice u čast sv. Josipu, našem župnom zaštitniku. Ujedno je započela bliža priprava za župni patron ili trodnevnica.

Svetu misu u 18 sati predvodio je vlč. Miro Tomas, čuvar svetišta Božjega Milosrđa u Ovčari pokraj Đakova u koncelebraciji s župnikom Lukom Blaževićem i kancelarom biskupije vlč. Marinkom Miličevićem.

Samoj svetoj misi u 17 sati prethodila je Korizmeno-uskrsna ispovijed u našoj župi.

U svojoj propovijedi vlč. Tomas je progovorio o Božjem milosrđu te koliko je ono beskrajno za svakoga. Mi se udaljavamo i lutamo, a Milosrdni Otac nas uvijek čeka. Zašto ne iskoristiti tu priliku. Sam papa Franjo je zbog toga i proglasio jubilarnu svetu Godinu Milosrđa. Svi se nalazimo nekada u životnim teškoćama i onda počnemo mrmljati na Boga. Kakva je naša vjera? Kakvi smo mi s Isusom? Je li pričamo s njim ikada? Govorimo mu svoje probleme, radosti, žalosti? Koliko se puta molimo pred njegovim kipom? Sve to upućuje na naše slabosti. Uvijek imamo priliku poslužiti se s Božjim Milosrđem. Bog nas čeka.

Nakon svete mise u dvorani Pastoralnog centra okupila se molitvena zajednica Božjega Milosrđa. Vlč. Tomas održao je prezentaciju o nastanku Božjega MIlosrđa preko svete Faustine Kowalske i o svome svetištu na Ovčari.

Uvijek trebamo biti otvoreni prema drugima i pustiti Božje Milosrđe da nađe mjesto u nama samima. Tko god se utječe Božjem Milosrđu zadobije velike milosti. Budimo zato ti koji će opraštati jedni drugima, jer oprost je onaj koji liječi našu dušu i onda zli nemože djelovati, a plodovi molitve će se vidjeti.

Vlč. Miro potaknuo je potaknuo molitvenu zajednicu u našoj župi da se samo hrabro nastavi okupljati jer molitva je svima potrebna.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se