3. dan trodnevnice uoči sv. Josipa

Objavljeno   

3. dan trodnevnice uoči sv. Josipa

U petak 18. ožujka 2016. godine slavljen je zadnji dan duhovne pripreme za naš župni blagdan sv. Josipa. Pobožnost Križnog puta i svetu misu u 18 sati predvodio je o. Miljenko Sušac u suslavlju s vlč. Lukom Blaževićem.

Pater Miljenko Sušac rođen je 1962. godine u Crnopodu - Ljubuški. Za svećenika je zaređen u Zagrebu 1995. godine i djeluje u Misionarima Monfortancima - Družbi Marijinoj u Zagrebu, a na ispomoči djeluje u župi sv. Jeronima u Zagrebu.

Družbu Misionara Monfortanaca osnovao je sveti Ljudevit Grignion Montfortski u Francuskoj 1705. On je utemeljitelj i duhovni Otac Družbe.
Oci Monfortanci koji žive u Hrvatskoj pripadaju Talijanskoj provinciji. Za sada naša jedina zajednica u Hrvatskoj je u Zagrebu - Blato.

Prvo čitanje pročitala je Petra Knežević, psalam Maja Lasić, a molitvu vjernika Lidija Njari.

O. Miljenko u svojoj homiliji progovorio je o križu Isusa Krista. Svatko od nas odmah nakon rođenja započinje život koji naravno traje do smrti. U tom periodu i sami nailazimo na životne prepreke ili križeve. Neki su lakši, neki teži, ali bitno ih je prihvatiti. Bez toga nema spasenja. Da nije Isus prihvatio svoj križ, kakav bi naš život bio danas. U svojoj ljubavi prema nama dao nam je mogućnost spasenja po svome križu. Budimo zato spremni u našim životima prihvatiti Križ!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se