Proslavili smo sv. Josipa u našoj župi

Objavljeno   

Proslavili smo sv. Josipa u našoj župi

U subotu 19. ožujka 2016. godine proslavili smo nebeskog zaštitnika Ličkog Osika - sv. Josipa.

Svečanu svetu misu u 11 sati predvodio je o. Miljenko Sušac u koncelebraciji sa župnikom preč. Lukom Blaževićem i svećenicima Gospićkog dekanata.

Svetu misu su suslavili: domaći župnik preč. Luka Blažević, vlč. Herbert Berisha (župni vikar Brušana, Smiljana, Trnovca, Bužima), vlč. Nikola Turkalj (ekonom Gospićko-senjske biskupije), vlč. Zlatko Sušić (župnik u Bilaju), mons. Mile Čančar (župnik i dekan iz Gospića), vlč. Josip Štefančić (župnik Perušića i Kaluđerovca), vlč. Ivan Blaževac (vojni i policijski kapelan u Gospiću) i vlč. Josip Šimatović (župni vikar u Gospiću).

Pater Miljenko je u svojoj propovijedi pokušao približiti svima sv. Josipa. Osvrnuo se na evanđelje naše svetkovine te progovorio o njemu.

Sam Josipov život nije bio jednostavan. Možemo razmišljati o tome kako je on uvijek živio čistim srcem kako je bio zaručen s Blaženom Djevicom Marijom. Svaki čovjek ima u glavi sto pitanja zašto učiniti ovo ili ono. Tako se i sv. Josip nećkao prije nego mu se javio u snu anđeo Gospodnji da neka se ne boji uzeti za ženu Mariju jer ono što će se roditi biti će Sin Božji. On je poslišao anđela i postupio po Božjoj volji. Od tada je počeo sudjelovati u Božjem namislu o spasenju svijeta što se dogodilo rođenjem našeg Spasitelja.

Ako promatramo sv. Josipa koji je živio uz Mariju i Isusa, sami možemo zaključiti da se to nije dogodilo namjerno. To je jedna velika privilegija. Zato se on dan danas brine za sve koji se njemu utječu. Sudjelujući u odgajanju Isusa postao je primjer oca, živeći uz Mariju i Isusa postao je primjer i uzor muža i oca u svakoj obitelji.

Svaki zagovor koji upućujemo njemu neka bude iz svega srca. Ako je mogao ispunjavati želje svoga posinka za vrijeme njegova života, vjerujemo da Isus neće odbiti naše molitve kojim se utječemo njemu preko sv. Josipa - zaključio je o. Miljenko Sušac.

Svetu misu u 17 sati predvodio je vlč. Marinko Miličević u suslavlju s preč. Lukom Blaževićem.

Velika HVALA svim župljanima i ljudima dobre volje koji su pripomogli kako bi proslavili naš župni patron što dostojnije.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se