Isus je uskrsnuo!

Objavljeno   

Isus je uskrsnuo!

Dragi vjernici, svi smo pozvani na hod, tj. hodočašće, u ovoj Godini milosrđa jer cilj koji treba postići zahtijeva povjerenje i žrtvu; milosrđe je put na kojem nema osude i klevete, ljubomore i zavisti; milosrđe je oruđe praštanja.

Papa Franjo nas je u svom pismu Lice milosrđa pozvao: „U ovoj Svetoj godini milosrđa otvorite svoja srca životnim periferijama, donoseći utjehu i solidarnost onima koji, u današnjem svijetu, doživljavaju nesigurnost i patnju, mnogobrojnoj braći i sestrama lišenima ljudskoga dostojanstva. Na taj se način može ukloniti smetnja ravnodušnosti koja često vlada i iza koje se krije licemjerje i egoizam.“

„Samo želim da godina bude prožeta milosrđem, da bismo išli ususret svakoj osobi, noseći Božju dobrotu i nježnost! Neka do svih, i vjernika i onih koji su udaljeni od vjere, dopre balzam milosrđa kao znak Božjega kraljevstva već prisutna među nama!“, dodaje papa Franjo.

Godina milosrđa jest izvanredna prigoda i poziv da se svi mi vježbamo u tri stupnja milosrđa, kako nam je zapovjedio sam Gospodin preko svoje glasnice, sv. Faustine Kowalske:

Prvo: djelo milosrđa – svake vrste; drugo: milosrdna riječ – ono što djelom ne mogu izvršiti neka se ostvari riječima; treće: molitva – što ne mogu ostvariti ni djelom ni milosrdnom riječju, to uvijek mogu molitvom. Svoju molitvu protežem tamo kamo ne mogu dospjeti tijelom.“

U našim župama već se osjećaju plodovi koje nam donosi ova jubilarna godina. U prosincu 2015. godine osnovana je Molitvena zajednica Božjega milosrđa, čiji članovi žele rasti u pouzdanju u Božju ljubav i dobrotu te tako sudjelovati u izgradnji „žive“ župne zajednice. Ovih dana održana je i duhovna obnova za naše mlade, a pokrenute su i druge inicijative koje će pridonijeti našem duhovnom rastu i jačanju zajedništva.

Bog, bogat milosrđem, po zagovoru Blažene Djevice Marije – Majke milosrđa, udijelio vam milost da u ovoj Svetoj godini otkrijete puninu Radosti Božje milosrdne ljubavi.

SRETAN USKRS!

Vaš župnik preč. Luka Blažević.

Na misi u 11 sati kršten je Niko Papić od Tamare r. Jovanović i Sladjana Papića. Kum na krštenju bio je Josip Jurišić.

Nakon svete mise župnik Luka Blažević je nagradio ministrante čokoladom i sokovima.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se