Sakrament Svete Potvrde primilo je 34 krizmanika

Objavljeno   

Sakrament Svete Potvrde primilo je 34 krizmanika

Šeste vazmene nedjelje i na blagdan sv. Josipa radnika u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku sakrament Svete Potvrde primilo je 34 krizmanika. Svečanu svetu misu u 11 sati pod kojom je podijelio sakrament Potvrde  predvodio je mons. Mile Bogović u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem i đakonom Mišelom Grgurićem.

Ovo je zaista bio veliki dan za našu župnu zajednicu jer je 34-ero osmaša primilo sakrament Potvrde za koji su se pripremali kroz 7. i 8. razred. Pred kraj su osnovnog školovanja. Ovim sakramentom postali su punoljetni članovi Crkve jer je svatko od njih primio 7 darova Duha Svetoga. Pitanje je sada hoće li netko te darove iskoristiti ili zakopati.

Biskup Bogović je svoju propovijed podijelio u tri dijela. U prvom dijelu je istaknuo važnost današnjeg dana tj. Međunarodnog praznika rada. Svi smo svjedoci situacije u kojima se nalazi. Ova djeca, tj. krizmanici nisu još iskusili žrtvu rada, ali su zato iskusili njihovi roditelji koji su ih pratili do ovog današnjeg dana. Pošto se nalazimo u Godini Milosrđa trebamo prepoznati Milosrđe i dijeliti ga međusobno. Ne smijemo biti sebični.

Na koncu svoje propovijed mons. Mile Bogović poželio je krizmanicima da ne budu poput Narcisa - dječaka koji je bio zaljubljen u samoga sebe. Drugog nije vidio te se na kraju sam zagrljen rukama utopio u rijeci. Kada se pobijedi ta sebičnost onda tek darovi Duha Svetoga mogu djelovati.

Na početku misnog slavlja preč. Luka Blažević je pozdravio oca biskupa, a u ime krizmanika riječi pozdrava izrekla je Ana Karić te je zajedno s Pavom Draškovićem biskupu predala buket cvijeća.

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je Petra Knežević. Psalam je odpjevala krizmanica Marina Marković uz pratnju zbora. Drugo čitanje je pročitala gospođa Ankica Miličević (majka krizmanika), a molitvu vjernika krizmanici.

Velika hvala ide Jeleni Orešković i zboru na pjevanju kojim su uzveličali ovo slavlje, a zahvala ide i Luciji Starčević koja je proslijedila slike s mise.

Svim krizmanicima čestitamo na sakramentu Potvrde! Neka njihove korake uvijek upravlja i vodi taj Duh da kroče putem mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega!
 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se