Otvorena izložba fotografija: Domovinski rat iz albuma vlč. Alojzija Kukeca

Objavljeno   

Otvorena izložba fotografija: Domovinski rat iz albuma vlč. Alojzija Kukeca

U četvrtak 9. lipnja 2016. godine u 12 sati u Državnom arhivu u Gospiću otvorena je izložba fotografija o Domovinskom ratu iz albuma vlč. Alojzija Kukeca koji je bio dugogodišnji župnik župe u Ličkom Osiku i Širokoj Kuli.

Na početku izložbe sve prisutne pozdravio je ravnatelj Državnog arhiva u Gospiću prof. Ivica Mataija. Među prisutnima na izložbi bili su između ostalih biskup u miru mons. Mile Bogović, župnik i dekan u Gospiću mons. Mile Čančar, župni vikar iz Gospića vlč. Josip Šimatović i župnik iz Ličkog Osika preč. Luka Blažević.

Naravno, tu je bilo i uzvanika iz javnog života grada Gospića i okolice.

Ovo je hvalevrijedan projekt da se ne zaboravi kroz što je prolazio naš kraj za vrijeme Domovinskog rata. Tu je veliku ulogu odigrao vlč. Alojzije Kukec koji je svojim fotoaparatom uspio neke stvari zabilježiti da ne odu u zaborav. Znamo i sami u današnjem vremenu kada je tehnologija toliko napredovala, svi slikaju svojim mobitelima i slike se rijetko izrađuju. No, međutim kada se slika izradi ona ostaje zauvijek.

Hvala vlč. Kukecu koji i sada doprinosi ovom našem kraju makar je u mirovini.

U našoj župi će također gostovati ova izložba slika vlč. Alojzija početkom mjeseca rujna kada je izvršena agresija na našu župu i crkvu tako da će svi naši župljani imati priliku vidjeti je.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se