Sveta Potvrda

Objavljeno   

1. svibnja 2013. na blagdan sv. Josipa radnika u našoj župi proslavljen je sakrament sv. Potvrde. Svetu misu u 11 sati služio je gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović u zajedništvu sa svećenicima gospićkog dekanata: mons.Milom Čančarom, župnikom i dekanom gospićkog dekanata,vlč.Lukom Blaževićem, župnikom župe Lički Osik i Široka Kula, vlč. Ivicom Tollom, župnim vikarom u župi Gospić i vlč. Josipom Mustaćem, župnikom župe Perušić.

Na svetoj misi biskup je podijelio sakrament svete potvrde 31 krizmaniku ( 18 djevojčica i 13 dječaka). U pozdravnoj riječi na početku svete mise, vlč. Luka Blažević je rekao da je broj krizmanika u odnosu na prijašnje godine sve manji i konstantno je u padu.

U prigodnoj propovijedi biskup je primjer svetog Josipa radnika stavio svima za uzor i u današnjoj aktualnoj problematici u Hrvatskoj. Današnje krizmanike je pozvao da ne slušaju glasove ovoga svijeta, nego da poslušaju glas Duha Svetoga kojega će danas primiti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se