PRVA SVETA PRIČEST

Objavljeno   

12. svibnja 2013. godine u našoj župi je održano je slavlje sakramenta Svete pričesti. Pošto se nalazimo u godini vjere, Pričest je bila u znaku križa. Misno slavlje je predvodio vlč. Luka Blažević. Svetoj pričesti je pristupilo sedamnaestero djece iz naše župe. Na samom početku svete mise djeca su izvela jednu prigodnu recitaciju o Svetoj pričesti. Ujedno je bio i Majčin dan te je župnik vlč. Luka Blažević u propovijedi naglasio koliko je važna majčinska ljubav za svako dijete. Pošto je istoga dana bio i blagdan sv. Leopolda Mandića čije su moći pohranjene u oltaru crkve, župnik je istaknuo da nam sv. Leopold želi preporučiti i svoju žarku želju za ostvarenjem jedinstva u Crkvi i zauzetost da se ono traži u vrhuncima kršćanskog života, dajući vlastiti doprinos obraćanjem svoga srca, spremnošću na dijalog i opraštanjem koje doprinosi rastu bratskog zajedništva, a na osobit način, preko molitve koja postaje potpuno predanje vlastitog života kojega bez ikakvih zadržavanja želimo darovati nebeskom Ocu, po Sinu u Duhu Svetom.

 

Nakon propovijedi su djeca obnovila svoja krsna obečanja koja su na krštenju umjesto njih izrekli njihovi roditelji i kumovi. Nakon toga je uslijedio prinos darova gdje je svaki prvopričesnik svoju fotografiju nosio i lijepio na križ. Tom gestom su oni sebe dali Isusu, a kasnije su tog Isusa primili pod prilikama kruha i vina. Prije same pričesti izveli su recitaciju "Uzmi križ svoj", a nakon pričesti je uslijedila Zahvala velečasnom i recitacija "Zdravo da si tata".

 

Sakramentu pričesti su pristupili: David Borčić, Boris Bubnjić, Pavao Fajdić, Filip Grahovac, Mile Jelić, Dorotea Jurica, Damir Jurković, Petra Knežević, Karlo Kolak, Maja Lasić, Leonarda Murgić, Luka Poplašen, Mateo Prša, Josip Rukavina, Nikolina Šimatović, Mihovil Marković i Ivan Bilen.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se