Proslava Duhova u Mušaluku

Objavljeno   

Blagdan Duha Svetoga (Duhovi) proslavljen je u župi Lički Osik u crkvi Duha Svetoga u Mušaluku u nedjelju 19. svibnja 2013. svečanim misnim slavljem koje predvodio vlč. Marinko Miličević, kancelar Gospićko-senjske biskupije uz mjesnog župnika Luku Blaževića. U nazočnosti brojnih vjernika iz župe Lički Osik i okolnih župa Gospićkoga kraja vlč. Marinko je spomenuo kako je izrazito važna uloga Duha Svetoga u našem životu. On nas u krštenju čini djecom Božjom, u krizmi nam se daruje u punini u svojim darovima a kroz život nas prati svojom snagom, utjehom i prosvjetljenjima savjesti, jer on je trajni Učitelj. „Na današnji dan sjećamo se uplašenih apostola, koji su pod djelovanjem Duha postali neustrašivi svjedoci Isusovi, sve do prolijevanja vlastite krvi“, rekao je propovjednik.

Duh Sveti ravna i vodi Crkvu okupljenu kroz Božji narod. On rado dolazi tamo gdje je jedinstvo vjernika, kao što je bilo u „gornjoj sobi“ na Duhove jer su učenici bili jedno zajedno s Marijom u poniznom iščekivanju dara Božjeg odozgor.

Na kraju je vlč. Luka Blažević podsjetio da je zahvaljujući Duhu Svetomu koji vodi Crkvu i crkva u Mušaluku obnovljena, a sagrađena je još za vrijeme popa Marka Mesića kao zahvalnica nakon oslobođenja od Turaka. Euharistijsko slavlje je bilo popraćeno uz pjevanjem zbora, i sviranje naše učenice iz petog razreda Marine Marković, ali i svih prisutnih vjernika.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se