Lidlova donacija Caritasu Gospićko-senjske biskupije

Objavljeno   

Lidl Hrvatska darovao je Caritas Gospićko-senjske biskupije dječjom odjećom, obućom i igračkama u vrijednosti većoj od 100.000 kuna. Nastavak je ovo zajedničkog projekta „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“ kojim Lidl pomaže siromašnim obiteljima na gospićkom, ali i zagrebačkom području. Ovu vrijednu donaciju koristit će socijalno ugrožene obitelji s više djece, čiji su predstavnici prisustvovali današnjem događaju, a donaciju je ravnatelju Caritasa Gospićko-senjske biskupije velečasnom Luki Blaževiću uručila Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću Lidla.

 

Lidlova donacija u dječjoj odjeći, obući i igračkama vrijedna je više od 100.000 kuna, te će učiniti značajnu razliku u svakodnevnim životima obitelji s više djece. Sudbine ovih obitelji često su tragične, a njihove tužne priče nerijetko započinju stradavanjem člana obitelji ili bolešću, čiji se voljeni tada nađu u nezavidnoj situaciji. Cilj projekta „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“ jest upravo olakšati život sugrađanima koji se nalaze u ovakvim situacijama i pomoći im u osiguravanju osnovnih životnih potreba kao što su hrana i odjeća. Nadogradnja je ovo projekta koji je trgovački lanac Lidl Hrvatska započeo s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije još 2009. godine, da bi se 2012. godine projekt proširio i na Gospićko-senjski Caritas.

 

Projekt „Socijalna košarica“ ostvaruje se tako da Lidl donira osnovne prehrambene namirnice, higijenske potrepštine i druge proizvode iz svog asortimana, od kojih djelatnici i volonteri Caritasa pripremaju pakete te ih dijele obiteljima i pojedincima u potrebi. Lidl je do danas, kroz projekt „Socijalna košarica“ ukupno donirao više od 6 milijuna kuna u proizvodima, a u projekt je uključeno više od 400 obitelji s područja Gospića, Otočca, Senja, Ogulina, Slunja, Perušića, Karlobaga, Gračaca, Udbine, Korenice, Rakovice, Josipdola, Generalskog stola i Brinja, te oko 1.500 korisnika sa područja Zagrebačke nadbiskupije.

 

Dugogodišnja uspješna suradnja Lidla i Caritasa nastavit će se i u budućnosti; kroz ove, ali i mnoge druge projekte.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se