9. Nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Sveti Luka nam na zanimljiv i potresan način opisuje kako je Gospodin Isus iscijelio slugu rimskog satnika u Kafarnaumu. Satnik, naime, želeći učiniti sve što može za bolesnoga slugu koji je bio na umoru, čuvši za Isusa šalje mu poruku da dođe ozdraviti ga. Iz Lukina opisa razabiremo satnikov stav pun poštovanja prema Gospodinu Isusu. Satnik sebe smatra toliko nedostojnim ove usluge da ne ide osobno, nego moli židovske starješine da u njegovo ime prenesu Gospodinu zamolbu. Kasnije, kad Gospodin krene prema njegovoj kući, poslati će prijatelje s drugom porukom, koji će potvrditi osjećaj nedostojnosti pred Gospodinom koji je izvirao iz spoznaje o uzvišenosti i moći onoga komu je on uputio svoju zamolbu. Dužnici smo poniznosti ovog čovjeka za riječi koje izgovaramo na svakom euharistijskom slavlju: Gospodine, nisam dostojan da uniđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i ozdravit će duša moja.

Na današnjoj svetoj misi prisustvovao je gospodin Arnould Poelman direktor Euro-Children vzw. iz Antverpena sa svojim suradnicima iz Zagreba. Euro-Children je mreža organizacija i pojedinaca koji rade širom Europe za poboljšanje kvalitete života djece i mladih podupirući tako načela sadržana u Konvenciji UN-a o pravima djeteta. Eurochild trenutno ima 108 članova u 35 europskih zemalja. Tako će i ovog ljeta djeca iz naše biskupije ići na jednomjesečni odmor u Belgiju zahvaljujući toj organizaciji i dobroti ljudi iz Belgije. Odmor je podijeljen u tri turnusa po mjesec dana. Uz Caritas Gospićko-senjske biskupije i ravnatelja vlč. Luke Blaževića najviše zasluga ima časna sestra Mirna iz družbe Milosrdnih sestara sv. Vinka koja ovaj projekt podupire punih 20 godina. U to vrijeme je bila na službi u Banjalučkoj biskupiji, od kud je ta suradnja sa Euro-Childrenom iz Belgije krenula.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se