Godišnji susret Caritasa Hrvatske i BiH

Objavljeno   

Godišnji susret Caritasa Hrvatske i BiH

Caritas Dubrovačke biskupije domaćin je godišnjeg susreta predsjednika te ravnatelja i ravnateljica Caritasā iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine, koji se održava u Dubrovniku od 8. do 11. listopada 2023.

Godišnji susreti Caritasa dviju zemalja održavaju se radi upoznavanja, zajedništva i razvoja međusobne suradnje u službi najsiromašnijima. Prošle godine domaćin susreta bio je Caritas Banjalučke biskupije.

Na susretu sudjeluje predstavnik i ravnatelj Caritasa Gospićko-senjske biskupije preč. Luka Blažević.

Na susretu je sudjelovao predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš, ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik, ravnatelji i ravnateljice većine biskupijskih Caritasa. Iz Bosne i Hercegovine na susret je stigao ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine don Tomo Knežević i ravnatelji biskupijskih Caritasa iz BiH.

Predstavnici Caritasā iz dviju zemalja na susretu su, uz ostale teme, razgovarali o „Tjednu solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, programu koji petnaestak godina provode Hrvatski Caritas i Caritas Bosne i Hercegovine, o mogućnosti suradnje u prekograničnim (europskim) projektima te o djelovanju Caritasa iz Europe i svijeta na našim prostorima.

Radni dio susreta održao se u ponedjeljak 9. listopada prijepodne u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Izjave za medije predviđene su u 11 sati u predvorju dvorane Ivana Pavla II. (Poljana Paska Miličevića 4). Tijekom poslijepodneva u hotelu Lero bila je održana i sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog Caritasa. U 18 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku sudionici susreta sudjelovali su na euharistijskom slavlju.

U utorak 10. listopada predstavnici Caritasa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u organizaciji domaćina Caritasa Dubrovačke biskupije uputili su se prema Mljetu, gdje su obišli Nacionalni park te u crkvi Samostana Svete Marije slavili misu. Na povratku su obišli Ston i stonske zidine.

Fotogalerija

Vezani članci

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se