Napomene uz biskupsko ređenje mons. Zdenka Križića u Gospiću 25. svibnja 2016.

Objavljeno   

Napomene uz biskupsko ređenje mons. Zdenka Križića u Gospiću 25. svibnja 2016.

VAŽNE NAPOMENE - TEHNIČKE UPUTE SVIM ŽUPNICIMA I VODITELJIMA VJERNIKA NA BISKUPSKO REĐENJE MONS. ZDENKA KRIŽIĆA U GOSPIĆU 25. svibnja 2016.

Poštovani!
Povodom biskupskog ređenja za gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića, šaljemo svim župnicima i voditeljima vjernika neke korisne upute za ovaj dan.

Mjesto, dan i vrijeme biskupskog ređenja – Gospić, katedrala Navještenja BDM, 25. svibnja 2016. u 10.30 sati.

Dolazak

  • Potaknuti vjernike da dođu u narodnim nošnjama i sa zastavama koje dolikuju crkvenom slavlju. Kod ulaza prema mjestima parkinga i na samom parkingu, dočekat će ih prometna policija i volonteri obučeni u prsluke žuto-bijele boje s grbom Gospićko-senjske biskupije na poleđini. Oni će ih usmjeravati prema mjestu slavlja i dati potrebne informacije.

Voditelji vjernika koji dolaze autobusima, neka prijave broj hodočasnika organizacijskom Odboru, na tel. 053/746-400 ili na fax. 053/746-405, ili na e-mail: biskupija-gospic@inet.hr

Parkiranje

Mjesto parkiranja za one koji dolaze autobusima i autima:

  • Autobusni kolodvor – autobusi iz pravca Gračaca i Karlobaga 2) kod groblja Sv. Marije Magdalene – autobusi iz pravca Otočca, Zagreba, autoputa.
  • Prostor uz groblje Sv. Marije Magdalene - svećenici, redovnici, redovnice, narodne nošnje, povijesne postrojbe, osobni automobili
  • Biskupijski parking - biskupi, njihovi izaslanici, provincijali (oni koji idu u procesiji iz Ordinarijata) – vojne vlasti
  • Parking Županije - civilne vlasti – za njih je prijem u zgradi Županije
  • Invalidi - parking uz zgradu Županije.
  • Redari (volonteri), novinari, snimatelji – parkiralište kod KIC-a.

Ispovijed

Jedan sat prije euharistijskog slavlja bit će prilika za ispovijed u katedrali i u prostoru ispred katedrale, tj. na Trgu bl. Alojzija Stepinca. Svećenici koji dođu ranije, neka se stave na raspolaganje za ispovijed.

Oblačenje

Biskupi, /njihovi izaslanici/ i kanonici liturgijsku odjeću oblače u zgradi Ordinarijata, Senjskih žrtava 36, a svećenici u zgradi Caritasa, A. Starčevića 19. Svećenici neka sa sobom ponesu albu i štolu bijele boje.
Svećenici, kada se obuku, 15 minuta prije početka sv. mise, odlaze u katedralu na predviđena mjesta.
Biskupi, njihovi izaslanici i kanonici idu u procesiji od zgrade Ordinarijata kroz park Kolakovac prema katedrali.
Ministranti koji će doći s vjernicima, neka sa sobom ponesu ministrantska odijela. Mjesto oblačenja je u dvorištu župne kuće, Kaniška 1.

Okrjepa
Nakon euharistijskog slavlja biskupi, svećenici, redovnici, redovnice, uzvanici (vojni, civilni), bogoslovi, sjemeništarci i pjevači pozvani su na okrjepu u Gradsku športsku dvoranu, Miroslava Kraljevića 15A. Vjernici imaju mogućnost okrjepe kod ugostitelja u Gospiću.

Ostale obavijesti:
U blizini mjesta slavlja i parkiranja bit će osigurana medicinska pomoć. One koji neće moći doći u Gospić (stariji, bolesni, invalidi i ostali), možete obavijestiti da će moći pratiti izravni prijenos euharistijskog slavlja preko Hrvatske televizije i Katoličkih radija (HKR, Radio MIR, Radio Marija).
Budući da je misa (biskupsko ređenje) u katedrali, zbog većeg broja vjernika koji neće moći stati u katedralu, predviđeno je postavljanje zvučnika i video zida u parku Alojzija Stepinca. Onima koji će biti na otvorenom, preporučamo da sa sobom ponesu kišne kabanice u slučaju kiše, ili kape za sunce.
Kao priprava za središnje slavlje ređenja održat će se trodnevnica u gospićkoj katedrali. Svete mise tijekom trodnevnice trodnevnici su u 19 sati.

Sve ove, kao i ostale informacije, možete naći na web adresi Gospićko-senjska biskupija

Cijenjeni voditelji i vjernici, ovim informacijama i uputama želimo vam pomoći da se što bolje pripremite i organizirate za dolazak na prvo biskupsko ređenje u Gospićko-senjskoj biskupiji. Molimo vas da ih se u tom smislu i pridržavate na dobro svih vjernika.
U iščekivanju dana ređenja mons. Zdenka Križića, potičemo vas na molitvu za novog Biskupa i Biskupiju. Od srca vas u Kristu pozdravljamo. Na vašemu putu neka vas prati zagovor Bl. Dj. Marije, Kraljice svibnja.

Glavni odbor za biskupsko ređenje

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se