Započela je trodnevna duhovna priprema u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli

Objavljeno   

Započela je trodnevna duhovna priprema u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli

U četvrtak 22. rujna 2016. godine započela je bliža trodnevna priprema uoči obilježavanja i proslave 200 godina župe sv. Mateja ap. u Širokoj Kuli. Svetu misu je predvodio vlč. Darko Car, župnik župe sv. Luke u Bačincima u Srijemu u koncelebraciji s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem. Vlč. Darko će biti s nama kroz sve dane trodnevnice.

U svojoj propovijedi govorio je o sv. Mateju i važnosti obračenja. Koliko je trebalo Mateju da krene za Isusom? Samo jedna riječ - slijedi me. Koliko nama danas treba vremena da reknemo DA Kristu koji je za nas umro. Sveci su zato tu da se njima utječemo i molimo ih za pomoć s neba. Rado se utecimo zagovoru svetih, a pogotovo sv. Mateju čiju veliku obljetnicu slavimo ovih dana.

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je Vesna Nikšić, psalam je odpjevala Ivanka Vojvodić dok su molitvu vjernika pročitali naši ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se