Druga nedjelja došašća

Druga nedjelja došašća

Druga je nedjelja došašća. Sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli jer je prva nedjelja u mjesecu. Euharistijsko slavlje u 11 sati slavljeno je redovito u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Obje svete mise slavio je generalni vikar biskupije mons. Marinko Miličević zbog oporavka župnika preč. Luke Blaževića.

više →


Odredbe biskupa mons. Zdenka Križića za vrijeme u kojem se nalazimo

Odredbe biskupa mons. Zdenka Križića za vrijeme u kojem se nalazimo

Prije nekoliko dana Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske odredio je nove upute koje se odnose na dodatna ograničenja kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa. Nažalost, veliki je broj svećenika naše Biskupije koji je obolio od zaraze COVID-19. Također, na području naše Biskupije, koja brojem stanovnika nije velika, veliki je broj osoba koje su oboljele od ovog virusa. Želimo svima brz i potpun oporavak. Istina, već ih je puno i ozdravilo, ali nažalost neke od tih osoba nisu uspjele izboriti se s ovom infekcijom te su preminule.

više →


Prva nedjelja došašća

Prva nedjelja došašća

Prva je nedjelja došašća.

Nažalost, novu liturgijsku godinu smo započeli u novim mjerama vezanih za COVID 19 te nas je bilo manje na misnim slavljima prema uputama i mjerama Nacionalnog stožera. Ali, unatoč svim preporukama i molbama kao župna zajednica započeli smo blizi hod ili pripravu za blagdan rođenja Gospodinovog.

Današnje svete mise u 9 i 11 sati predvodio je župni vikar iz Gospića vlč. Domagoj Tujmer. Župnik preč. Luka Blažević je na oporavku od upale pluća i dobro se osjeća te vas sve pozdravlja iz župnog stana ili plovanije kako vi to volite zvati.

više →


Svetkovina Krista Kralja

Svetkovina Krista Kralja

U nedjelju 22. studenog proslavili smo svetkovinu Krista Kralja. Ovo je ujedno i posljednja nedjelja u liturgijskoj godini. Sljedeće nedjelje počinjemo sa bližom pripravom za Božić, tj. počinje Došašće ili Advent.

više →
Svi sveti

Svi sveti

Svetkovina je Svih svetih. Sveta misna slavlja slavljena su u 9 sati u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli i u 11 sati u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Nakon obje svete mise župnik preč. Luka Blažević predvodio je molitvu i blagoslov kod križa na grobljima.

više →


Trideseta nedjelja kroz godinu

Trideseta nedjelja kroz godinu

Trideseta je nedjelja kroz godinu i zadnja nedjelja u mjesecu listopadu.
Svete mise u 9 i 11 sati slavili smo u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se