Prva nedjelja došašća

Prva nedjelja došašća

Prva je nedjelja došašća.

Nažalost, novu liturgijsku godinu smo započeli u novim mjerama vezanih za COVID 19 te nas je bilo manje na misnim slavljima prema uputama i mjerama Nacionalnog stožera. Ali, unatoč svim preporukama i molbama kao župna zajednica započeli smo blizi hod ili pripravu za blagdan rođenja Gospodinovog.

Današnje svete mise u 9 i 11 sati predvodio je župni vikar iz Gospića vlč. Domagoj Tujmer. Župnik preč. Luka Blažević je na oporavku od upale pluća i dobro se osjeća te vas sve pozdravlja iz župnog stana ili plovanije kako vi to volite zvati.

više →


Svetkovina Krista Kralja

Svetkovina Krista Kralja

U nedjelju 22. studenog proslavili smo svetkovinu Krista Kralja. Ovo je ujedno i posljednja nedjelja u liturgijskoj godini. Sljedeće nedjelje počinjemo sa bližom pripravom za Božić, tj. počinje Došašće ili Advent.

više →


Slavili smo 3. dan u čast sv. Josipa u istoimenoj Godini Sv. Josipa

Slavili smo 3. dan u čast sv. Josipa u istoimenoj Godini Sv. Josipa

U četvrtak (19.11.2020.), proslavili smo treći mjesec zaredom u čast sv. Josipu u Godini sv. Josipa. Misu je predvodio mons. Marinko Miličević, gen. vikar. Naime, kako je poznato započeli smo ove godine 19. rujna s Godinom Sv. Josipa u našoj župi. Tako ćemo svakog 19. u mjesecu obilježiti ovu pastoralnu godinu 2020/2021 u čast sv. Josipu. Današnja propovijed je bila posvećena sv. Josipu koji na poseban način pomaže u teškim vremenima.

više →
Svi sveti

Svi sveti

Svetkovina je Svih svetih. Sveta misna slavlja slavljena su u 9 sati u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli i u 11 sati u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Nakon obje svete mise župnik preč. Luka Blažević predvodio je molitvu i blagoslov kod križa na grobljima.

više →


Trideseta nedjelja kroz godinu

Trideseta nedjelja kroz godinu

Trideseta je nedjelja kroz godinu i zadnja nedjelja u mjesecu listopadu.
Svete mise u 9 i 11 sati slavili smo u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


Dvadeset i deveta nedjelja kroz godinu

Dvadeset i deveta nedjelja kroz godinu

Danas slavimo 29. nedjelju kroz godinu. Ujedno je i Misijska nedjelja kada se sjećamo misionara diljem svijeta te također molimo za njih. Tako će sva milostinja koja će se danas skupiti ići za misije. Slavimo i sv. Luku evanđelistu te našem župniku čestitamo imendan!
Svetu misu u 9 sati predvodio je don Branko čagelj (vojni kapelan u Petrinji) u suslavlju s župnikom, a misu u 11 sati župnik preč. Luka Blažević.

više →


Prisjetili smo se žrtava Široke Kule i okolnih mjesta

Prisjetili smo se žrtava Široke Kule i okolnih mjesta

U utorak 13. listopada sjetili smo se svih žrtava Široke Kule i okolnih mjesta komemoracijom i svetom misom. Prošlo je već 29 godina kada su nedužni Kuljani ubijeni od četničke ruke. Za njih desetoro se još uvijek ne zna gdje se nalaze posmrtni ostaci. Vjerujemo da će dragi Bog pokazati put i osvijetliti istinu.

više →Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se