LITURGIJSKA SLAVLJA I OBREDI U VELIKOM TJEDNU U NAŠOJ ŽUPI

LITURGIJSKA SLAVLJA I OBREDI U VELIKOM TJEDNU U NAŠOJ ŽUPI

Zbog nemogućnosti prisustvovanja na liturgijskim slavljima i obredima zbog pandemije korona virusa po naputcima Nacionalnog civilnog stožera obaviještavamo vjernike o vremenu liturgijskih slavlja i obreda u Velikom tjednu kako bi se svi zajedno mogli sjediniti u molitvi.

više →

Slavlje Dana Gospodnjega u obitelji

Slavlje Dana Gospodnjega u obitelji

Ovdje donosimo predložak obiteljskoga slavlja Dana Gospodnjega za Petu korizmenu nedjelju, 29. ožujka 2020. Tekstovi i njihov tijek osmišljeni su kao čin zajedničke molitve u okolnostima koje nam ne dopuštaju slaviti Dan Gospodnji euharistijskim slavljem u župnoj zajednici.

više →Velika molitvena devetnica "Hrvatska moli za život"

Velika molitvena devetnica "Hrvatska moli za život"

U povodu 25. obljetnice enciklike »Evanđelje života« svetoga pape Ivana Pavla II. Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predlaže Veliku molitvenu devetnicu »Hrvatska moli za život« svakog 25. dana u mjesecu od ožujka do prosinca 2020.

više →


Poruka našeg biskupa u okolnostima korona virusa

Poruka našeg biskupa u okolnostima korona virusa

Živimo u kriznom vremenu prouzročenom epidemijom koronavirusa kakvu do sada nije poznavala generacija našeg vremena. Ova pošast promijenila je nasilno naše životne navike i nametnula nam ponašanje koje čovjeku nije prirodno, a niti za sâm život normalno. No, nema nam druge nego izdržati jer život je jači od svake nedaće koja na njega može udariti.

više →Molitveno slavlje dana Gospodnjeg u obitelji u zapriječenosti sudjelovanja na slavlju euharistije

Molitveno slavlje dana Gospodnjeg u obitelji u zapriječenosti sudjelovanja na slavlju euharistije

Opasnost od zaraze koja nam prijeti u javnome okupljanju nagnala je pastire Crkve da, u brizi za dobro vjernika, donesu odluku o obustavi zajedničkoga slavljenja svetih misa. Te novonastale okolnosti potiču nas da na drukčiji način živimo crkveno zajedništvo i slavimo Dan Gospodnji. Obitelj, kao zajednica krštenika, prepoznaje se kao »Crkva u malom«, »kućna Crkva«. Stoga i ove kušnje mogu biti milosna prigoda da iznova otkrijemo ljepotu i snagu molitvenoga zajedništva u obitelji. Obitelji ujedinjenje u zajedničkoj molitvi tvore snažan vez Crkve i jedinstven oblik slavljenja Gospodina.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se