Sveti Stjepan, prvomučenik

Sveti Stjepan, prvomučenik

Dan nakon Božića vjernici diljem svijeta obilježavaju blagdan sv. Stjepana, prvog kršćanskog mučenika, jednog od sedmorice đakona u crkvenim početcima.
Sveta misa u našoj župi sv. Josipa slavljena je u 11 sati.

više →Posljednji ispraćaj biskupa Mile Bogovića

Posljednji ispraćaj biskupa Mile Bogovića

Biskupski ordinarijat u Gospiću u nedjelju 20. prosinca priopćio je da će se sprovodni obred s ukopom i misa zadušnica za blagopokojnog gospićko-senjskog biskupa u miru mons. dr. Milu Bogovića služiti u utorak 22. prosinca u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije s početkom u 11 sati. Vjernici će na posljednjem ispraćaju biskupa Mile Bogovića moći sudjelovati putem izravnog prijenosa na Facebook stranici Gospićko-senjske biskupije i na Laudato TV.

više →

Božićna poruka našeg biskupa mons. Zdenka Križića

Božićna poruka našeg biskupa mons. Zdenka Križića

Glavne teme svih medija, gotovo tijekom cijele ove godine, bile su bolest i smrt prouzročene nepoznatim virusom nazvanim Covid 19. Slušali smo i još uvijek slušamo službena izvješća koliko je novih osoba zaraženih u jednom danu te koliko ih je od te zaraze preminulo tog istog dana....

više →Treća nedjelja došašća

Treća nedjelja došašća

Treća je nedjelja došašća. Ujedno slavimo i Nedjelju Caritasa te sva milostinja koja se skupi danas na svetim misama ide za potrebe Caritasa. Uz paljenje treće svijeće i Nedjelju Caritasa, također slavimo i sv. Luciju te svima koji nose njezino ime želimo sretan imendan.
Svete mise u 9 i 11 sati slavljene su u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati. Obje svete mise predvodio je župnik preč. Luka Blažević.

više →


Papa Franjo proglasio Godinu svetog Josipa

Papa Franjo proglasio Godinu svetog Josipa

Sveta Stolica objavila je u utorak 8. prosinca apostolsko pismo pape Franje „Patris corde“ (Očinskim srcem) u povodu 150. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom opće Crkve. Tim povodom od danas do 8. prosinca 2021. održat će se posebna Godina svetog Josipa uz koju su vezani posebni oprosti.

Mi kao župa sv. Josipa smo također započeli s godinom sv. Josipa 19. rujna. Svakog 19. u mjesecu slavi se sveta misa u čast sv. Josipa. Mise i program predvodi generalni vikar biskupije mons. Marinko Miličević.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se