Marija Bogorodica

Marija Bogorodica

Svim vjernicima neka je sretna i blagoslovljena nova 2019. godina!
Neka te blagoslovi Gospodin
i neka te čuva!
Neka te Gospodin licem svojem obasja,
milostiv nek ti bude!
Neka pogled svoj Gospodin svrati na te
i mir ti donese!

više →Četvrta nedjelja došašća - Predstavljanje krizmanika

Četvrta nedjelja došašća - Predstavljanje krizmanika

U nedjelju 23. prosinca slavljena je 4. nedjelja došašća. Svete mise su slavljene u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.
Na svetoj misi u 11 sati župnoj zajednici su predstavljeni ovogodišnja djeca osmih razreda tj. oni koji se pripremaju za sakrament potvrde. Kako bi se što bolje mogli pripremiti za ovaj veliki sakrament, na poklon su dobili Novi zavjet.

više →


U gospićkoj katedrali obilježena je Nedjelja Caritasa

U gospićkoj katedrali obilježena je Nedjelja Caritasa

Gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović predvodio je svečano misno slavlje na Treću nedjelju Došašća koja se slavi kao i Nedjelja Caritasa, a koncelebrirali su župnik i dekan gospićki Mario Vazgeč, ravnatelj biskupijskog Caritasa preč. Luka Blažević i kancelar i tajnik biskupa Mišel Grgurić.

više →


Treća nedjelja došašća - Nedjelja Caritasa

Treća nedjelja došašća - Nedjelja Caritasa

U nedjelju 16. prosinca svetim misama u 9 i 11 sati proslavili smo Treću nedjelju došašća. Ova se još nedjelja zove Radosna. Ujedno je ova nedjelja i Nedjelja Caritasa kada posebno mislimo na one u potrebi. Današnja sva milostinja koja se prikupila na svetim misama proslijediti će se za potrebe Caritasa.

više →


Druga nedjelja došašća - Predstavljanje prvopričesnika

Druga nedjelja došašća - Predstavljanje prvopričesnika

U nedjelju 9. prosinca 2018. godine svete mise su slavljene u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Posebno je bilo svečano na svetoj misi u 11 sati za vrijeme koje su župnoj zajednici predstavljeni ovogodišnji kandidati za prvu pričest trećeg razreda. Za vrijeme svog dolaska ispred oltara župnik preč. Luka Blažević simbolično je svakom prvopričesniku poklonio Moj prvi molitvenik kako bi se što bolje mogli pripremiti za ovaj veliki sakrament.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se