Trideset i treća nedjelja kroz godinu

Trideset i treća nedjelja kroz godinu

Trideset i treće nedjelje kroz godinu 17. studenog svete mise su slavljene u 9 i 11 sati u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Na svetoj misi u 11 sati ob. Nikšić, Božidar i Ana r. Škulj krstili su svoje drugo dijete. Djetetu su dali ime Nikol dok je kuma na krštenju bila Josipa Škulj

više →Lovci su proslavili sv. Huberta, a logoraši zahvalili na daru života

Lovci su proslavili sv. Huberta, a logoraši zahvalili na daru života

Na današnji dan lovci slave svoga nebeskoga zaštitnika sv. Huberta pa su se na taj način okupili na svetoj misi kako bi to dostojanstveno i svečano obilježili. Donijeli su svoje zastave lovačkih društava i svečano ušli u procesiji u crkvu. Svake godine također prva nedjelja nakon blagdana Svih Svetih predviđena je za Dan logoraša ili za sve one koji su bili zatvoreni u srpskim koncetracijskim logorima diljem naše domovine. Tako su onda i oni predvođeni g. Stipom Perlićem iz Gospića sudjelovali na svetoj misi i Bogu zahvalili na daru života, tj. što su živi izašli iz tih logora.

više →


Molitveni pohod na Ljubovo

Molitveni pohod na Ljubovo

U subotu 2. studenog na Dušni dan kada se prisjećamo svih naših vjernih mrtvih župljani župe sv. Mateja iz Široke Kule kao i prijatelji župe hodočastili su na molitvu do Jame Golubnjače na Ljubovu gdje su pronađene kosti žrtava koje je krvnik tamo bacio na početku Domovinskog rata.

više →


Dušni dan

Dušni dan

Danas slavimo Dušni dan i sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Sveta misa u 9 sati slavljena je u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


Blagdan Svih Svetih proslavljen je u našim župama

Blagdan Svih Svetih proslavljen je u našim župama

Na blagdan Svih Svetih svete mise su slavljene u 9 sati u župi sv. Mateja u Širokoj Kuli, a u 11 sati u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Nakon svake svete mise vjernici su se tradicionalno zaputili do središnjeg križa na grobljima na molitvu za odrješenje za pokojne.

više →


Caritas naše biskupije pobrao krumpir za najpotrebnije

Caritas naše biskupije pobrao krumpir za najpotrebnije

Zahvalni što i ove jeseni ubiremo bogatstvo plodova sa naših njiva, vrtova i voćnjaka, želimo tu radost podijeliti sa onima koji su u potrebi. Možemo reći i to kako je ova godina bila rodna te je krumpir lijepo rodio tako da će krajnji korisnici biti zadovoljni.

više →

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se