Dvadeset i prva nedjelja kroz godina

Dvadeset i prva nedjelja kroz godina

Dvadeset i prve nedjelje kroz godinu 23. kolovoza svete mise u našoj župi sv. Josipa slavljene su u 9 i 11 sati.

Na euharistijskom slavlju u 11 sati sakramentu krštenja pristupila je Antea Orešković. Antea je kći Marka Oreškovića i Katarine r. Fero. Kumovi na krštenju bili su Maja i Valentino Modrić. Obitelji i kumovima čestitamo na daru života i sakramentu krštenja!

više →


Dvadeseta nedjelja kroz godinu

Dvadeseta nedjelja kroz godinu

Dvadesete nedjelje kroz godinu 16. kolovoza svete mise su slavljene u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.
Na euharistijskom slavlju u 11 sati imali smo radost krštenja Davida Dasovića. David je sin Marka Dasovića i Ivane r. Mikić. Kumovi na krštenju bili su Josip i Martina Treger. Obitelji i kumovima čestitamo na sakramentu krštenja i daru života!

više →


Devetnaesta nedjelja kroz godinu

Devetnaesta nedjelja kroz godinu

Devetnaeste nedjelje kroz godinu 9. kolovoza svete mise su slavljene u 9 i 11 sati. Na euharistijskom slavlju u 11 sati roditelji Milan Rast i Romana r. Basarić krstili su svoju kćer i dali joj ime Kiara Jelena. Kumovi na sakramentu krštenja Kiari Jeleni bili su Dragana i Nikola Sokolić. Roditeljima, kumovima i cijeloj obitelji čestitamo na sakramentu krštenja i daru života!

više →


Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Gospa Snježna

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Gospa Snježna

U srijedu 5. kolovoza u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli slavili smo Gospu Snježnu, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja.
Svečanu svetu misu u 10 sati predvodio je vlč. Borna Puškarić (novoimenovani župnik župe sv. Blaža u Zagrebu) u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem i preč. Nikolom Turkaljem. Prvo čitanje na svetoj misi čitala je Ivana Đapić. Psalam je pjevala Lucija Orešković. a molitvu vjernika pročitale su Lucija i Marta Butković. Misno slavlje sviranjem je animirala Jelena Orešković.
Iza svete mise župnik je predvodio molitvu pokraj spomenika za sve žrtve.

više →


Osamnaesta nedjelja kroz godinu

Osamnaesta nedjelja kroz godinu

Osamnaesta je nedjelja kroz godinu i ušli smo u mjesec kolovoz. Pošto je prva nedjelja u mjesecu, sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli. Euharistijsko slavlje u 11 sati slavljeno je u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


Sedamnaesta nedjelja kroz godinu

Sedamnaesta nedjelja kroz godinu

Sedamnaeste nedjelje kroz godinu 26. srpnja svete mise su u župi sv. Josipa slavljene u 9 i 11 sati.

Na euharistijskom slavlju u 11 sati imali smo radost krštenja. Svoje dijete krstili su Damir Grgurić i Ivana Grgurić r. Burica. Kćeri su dali ime Dalija. Kuma malenoj Daliji bila je Ivana Orešković. Roditeljima čestitamo na daru života!

više →


Šesnaesta nedjelja kroz godinu

Šesnaesta nedjelja kroz godinu

Šesnaesta nedjelja kroz godinu u našoj župi bila je malo drugačija jer smo imali nekoliko gosta. Svetu misu u 9 sati predvodio je vlč. Mario Lukes koji se nalazi u Fuldi na službi. Njegove tetke, Mara i Jela Lukes žive u našoj župi pa ih je došao posjetiti. Svetu misu u 11 sati predvodio je generalni vikar biskupije mons. Marinko Miličević. Na misi u 11 sati također se pridružio kantautor duhovne glazbe Marinko Grubešić i njegova kćer Maja. Oni žive u Švedskoj, a trenutno su na odmoru u Hrvatskoj. Župnik Luka se na kraju misa zahvalio propovjednicima i glazbenicima.

više →
Petnaesta nedjelja kroz godinu

Petnaesta nedjelja kroz godinu

U nedjelju 12. srpnja svete mise su slavljene u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Euharistijska slavlja u 9 i 11 sati predvodio je vlč. Darko Rac, župnik župe sv. Luke u Bačincima u Srijemu. Župnik preč. Luka Blažević naime je bio na mladoj misi vlč. Brune Lovakovića u Slavoniji.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se