Josip Jurčević predvodio tribinu

Josip Jurčević predvodio tribinu

U četvrtak 24. rujna 2020. godine u našem Pastoralnom centru u 19 sati održana je tribina. Tribinu je predvodio povjesičar dr.sc. Josip Jurčević i ujedno predstavio svoju knjigu: "Komunistički teror i mučeništvo Crkve - djelovanje Udbe protiv Crkve u Hrvatskoj 1945.-1991."

više →


U Širokoj Kuli proslavljen je patron župe sv. Matej

U Širokoj Kuli proslavljen je patron župe sv. Matej

U ponedjeljak 21. rujna u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli svečano je proslavljen župni patron sv. Matej. Svečano koncelebrirano misno slavlje u 17 sati predvodio je župni vikar iz Gospića vlč. Domagoj Tujmer. Uz domaćeg župnika preč. Luku Blaževića u koncelebraciji su sudjelovali generalni vikar biskupije mons. Marinko Miličević, ekonom biskupije preč. Nikola Turkalj, župnik iz Korenice mons. Mile Čančar, gospićki župnik vlč. Mario Vazgeč, župnik perušički vlč. Mile Šajfar, don Nikola Tokić iz Biograda i vlč. Marko Dominić iz Zagreba.

više →


Dvadeset i peta nedjelja kroz godinu

Dvadeset i peta nedjelja kroz godinu

U nedjelju 20. rujna svete mise su slavljene u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati. Na misi u 11 sati molili smo za početak nove školske i vjeronaučne godine i obilježili Katehetsku nedjelju.

više →


Poruka biskupa mons. Križića za Katehetsku nedjelju 2020.

Poruka biskupa mons. Križića za Katehetsku nedjelju 2020.

Započinjemo novu školsku godinu u nadi da neće biti slična prethodnoj koja je bila izrazito burna, iscrpljujuća, kako učenicima, tako i roditeljima i nastavnicima. Najprije je, zbog štrajka nastavnika, izgubljeno mnogo školskih sati i dana, a potom je opasnost zaraze virusom Covid 19 prekinula normalno odvijanje nastave u učionicama.

više →


Dvadeset i četvrta nedjelja kroz godinu

Dvadeset i četvrta nedjelja kroz godinu

Dvadeset i četvrta je nedjelja kroz godinu. Sveta misna slavlja slavljena su u 9 i 11 sati u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Na svetoj misi u 11 sati imali smo radost krštenja. Sakramentu krštenja pristupio je Luka Devčić. Maleni Luka je sin i drugo dijete Milana i Anite Devčić. Kumovi na krštenju bili su Darija i Duško Miletić. Obitelji čestitamo na daru života i sakramentu krštenja!

više →


Dan hrvatskih mučenika na Udbini

Dan hrvatskih mučenika na Udbini

U subotu 12. rujna svetom misom u 10,30 sati svečano je proslavljen Dan hrvatskih mučenika na Udbini. Euharistijsko slavlje predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjek. Euharistijskom slavlju je prethodila pobožnost križnog puta od crkve sv. Marka groba koju je predvodio biskup u miru mons. Mile Bogović.

više →


Proslava Male Gospe u Buniću

Proslava Male Gospe u Buniću

Svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije svečano je u utorak 8. rujna proslavljena u Župi Rođenja BDM u Buniću koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio župnik Donjeg Lapca Dino Rupčić.

više →


Dvadeset i treća nedjelja kroz godinu

Dvadeset i treća nedjelja kroz godinu

Dvadeset i treća je nedjelja kroz godinu i ušli smo u mjesec rujan. Prva je nedjelja u mjesecu te je sveta misa u 9 sati slavljena u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli. Sveta misa u 11 sati slavljena je u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →Dvadeset i prva nedjelja kroz godina

Dvadeset i prva nedjelja kroz godina

Dvadeset i prve nedjelje kroz godinu 23. kolovoza svete mise u našoj župi sv. Josipa slavljene su u 9 i 11 sati.

Na euharistijskom slavlju u 11 sati sakramentu krštenja pristupila je Antea Orešković. Antea je kći Marka Oreškovića i Katarine r. Fero. Kumovi na krštenju bili su Maja i Valentino Modrić. Obitelji i kumovima čestitamo na daru života i sakramentu krštenja!

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se