U Gospiću obilježen spomen na mučeničku smrt službenice Božje s. Žarke Ivasić

U Gospiću obilježen spomen na mučeničku smrt službenice Božje s. Žarke Ivasić

U gospićkoj katedrali u 18,00 sati gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić predvodio je sv. misu, a koncelebrirali su biskup u miru mons. Mile Bogović, kancelar preč. Mišel Grgurić, župnik preč. Mario Vazgeč, ekonom preč. Nikola Turkalj, ravnatelj Caritasa preč. Luka Blažević, asistirao je đakon vlč. Bruno Lovaković i posluživali su, uz ministrante, sjemeništarac Marko Butković i bogoslov Kristijan Pajdaković.

više →


Peta vazmena nedjelja

Peta vazmena nedjelja

U nedjelju 10. svibnja na V. vazmenu nedjelju svete mise su slavljene u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.
Svetu misu u 9 sati predvodio je svima nama poznat i dragi vlč. Ivan Blaževac (trenutno vojni kapelan u Karlovcu) u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem.
Svetu misu u 11 sati predvodio je župnik Luka Blažević.

Na današnju nedjelju spominjemo se Gospe Trsatske i bl. Ivana Merza. Također je druga nedjelja u svibnju posvećena majkama i obilježavamo Majčin dan. Svim majkama zahvaljujemo na svemu što su za nas učinile!

više →


Lički krumpir za potrebite diljem Hrvatske

Lički krumpir za potrebite diljem Hrvatske

„Caritas“ gospićko-senjske biskupije bavi se već 10 godina uzgojem krumpira. Taj je krumpir poznat po vrhunskoj kvaliteti i mi ga onda plasiramo po pučkim kuhinjama diljem Hrvatske i podružnicama Caritasa.

više →Četvrta vazmena nedjelja

Četvrta vazmena nedjelja

U nedjelju 3. svibnja prema odredbi Civilnog stožera i crkvenih vlasti započeli smo opet sa svetim misama s narodom, naravno uz pridržavanje svih zravstvenih mjera.
Sveta misa u 9 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli dok je sveta misa u 11 sati slavljena u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


Dopuštena su misna slavlja s narodom

Dopuštena su misna slavlja s narodom

U nedjelju 3. svibnja opet započinjemo sa sv. misama koje se mogu slaviti s narodom.
Sveta misa u 9 sati slaviti će se u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli dok je sveta misa u 11 sati redovito u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

više →


III. uskrsna nedjelja

III. uskrsna nedjelja

Treća je uskrsna nedjelja.
Od sljedeće nedjelje trebala bi biti prema najavama dopuštena euharistijska ili misna slavlja. Pozivamo vas da pratite vijesti od Nacionalnog stožera civilne zaštite i Javnog zdravstva zbog daljnjih uputa!

više →


Bijela nedjelja - Mladi Uskrs - Nedjelja Božanskog milosrđa - II. uskrsna nedjelja

Bijela nedjelja - Mladi Uskrs - Nedjelja Božanskog milosrđa - II. uskrsna nedjelja

Na Drugu uskrsnu nedjelju ili Bijelu nedjelju 19. travnja župnik preč. Luka Blažević slavio je svetu misu sa nekolicinom vjernika zbog odredbi protiv korona virusa. Ova nedjelja još se naziva i Nedjelja Božanskog milosrđa. Neka nam Božansko milosrđe pomogne da prebrodimo ovo teško vrijeme da bi u budućnosti u punom smislu svi zajedno mogli blagovati Presvetu Euharistiju.

više →


Isus je uskrsnuo!

Isus je uskrsnuo!

Vjernicima naših župa neka je sretan i blagoslovljen blagdan uskrsnuća Gospodinova. Sretan i blagoslovljen Uskrs!

više →


Sveto trodnevlje

Sveto trodnevlje

Nalazimo se u Svetom trodnevlju. Najsvetijim danima u crkvenoj godini. Ove godine slavimo ove dane na neobičan način. Obredi i mise su bez vjernika, ali smo svi zajedno sjedinjeni u molitvi.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se