Psihološko-duhovni savjeti u suočavanja s krizom

Psihološko-duhovni savjeti u suočavanja s krizom

Dragi vjernici, prenosimo vam tekst poznatog isusovca i psihologa patra dr.sc. Mije Nikića, predavač psihologije i psihologije religije na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Pater Mijo u ovom tekstu obrađuje temu "Psihološko-duhovni savjeti u suočavanju s krizom". Preporučujemo da u ovom vremenu epidemije COVID-19 pročitate ovaj tekst u kojemu nam poznati psiholog daje savjete kako se nositi s trenutnom krizom koja je zahvatila cijeli svijet.

više →


Cvjetnica - Nedjelja Muke Gospodnje

Cvjetnica - Nedjelja Muke Gospodnje

Nedjelja je Muke Gospodnje ili Cvjetnica. Danas se prisjećamo svečanog ulaska našeg Gospodina Isusa Krista u grad Jeruzalem.
Svetu misu u 10 sati u našoj župi predvodio je župnik preč. Luka Blažević. Ove godine je malo drugačije i svima čudno, ali okolnosti su takve. Misa bez naroda, nema ulazne procesije uz maslinove grančice...
Naš župnik se u ovim okolnostima snašao pribaviti maslinove grančice pa u dvorištu župnog stana tj. ispred Pastoralnog centra vjernici mogu uzeti maslinove grančice i ostaviti svoj prilog za misije.

više →


LITURGIJSKA SLAVLJA I OBREDI U VELIKOM TJEDNU U NAŠOJ ŽUPI

LITURGIJSKA SLAVLJA I OBREDI U VELIKOM TJEDNU U NAŠOJ ŽUPI

Zbog nemogućnosti prisustvovanja na liturgijskim slavljima i obredima zbog pandemije korona virusa po naputcima Nacionalnog civilnog stožera obaviještavamo vjernike o vremenu liturgijskih slavlja i obreda u Velikom tjednu kako bi se svi zajedno mogli sjediniti u molitvi.

više →

Slavlje Dana Gospodnjega u obitelji

Slavlje Dana Gospodnjega u obitelji

Ovdje donosimo predložak obiteljskoga slavlja Dana Gospodnjega za Petu korizmenu nedjelju, 29. ožujka 2020. Tekstovi i njihov tijek osmišljeni su kao čin zajedničke molitve u okolnostima koje nam ne dopuštaju slaviti Dan Gospodnji euharistijskim slavljem u župnoj zajednici.

više →Velika molitvena devetnica "Hrvatska moli za život"

Velika molitvena devetnica "Hrvatska moli za život"

U povodu 25. obljetnice enciklike »Evanđelje života« svetoga pape Ivana Pavla II. Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predlaže Veliku molitvenu devetnicu »Hrvatska moli za život« svakog 25. dana u mjesecu od ožujka do prosinca 2020.

više →


Poruka našeg biskupa u okolnostima korona virusa

Poruka našeg biskupa u okolnostima korona virusa

Živimo u kriznom vremenu prouzročenom epidemijom koronavirusa kakvu do sada nije poznavala generacija našeg vremena. Ova pošast promijenila je nasilno naše životne navike i nametnula nam ponašanje koje čovjeku nije prirodno, a niti za sâm život normalno. No, nema nam druge nego izdržati jer život je jači od svake nedaće koja na njega može udariti.

više →


Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se